základní část, 29. kolo
10.04.2021 18:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Heracles deklasovalo Willem a přiblížilo se k pohárové Evropě

Fotbalisté Heraclesu potvrdili celkem dobrou formu z poslední doby a tentokráte vyškolili z produktivity zachraňující se Willem. Za celých devadesát minut totiž vystřelili jen pětkrát mezi tři tyče, ovšem hned čtyři jeho střely skončily v síti. Výběr z Almela se tak posunul na osmé místo tabulky s devětatřiceti body a opět se přiblížil k dodatečnému play-off o Evropskou Ligu, naopak hostům se výrazně komplikuje cesta za záchranou.

Klub z Tilburgu nevyhrál potřetí za sebou a v tabulce mu patří patnáctá pozice s dvaadvaceti body. Před šestnáctou barážovou příčkou Venla je jen díky lepšímu skóre a jeho náskok na sedmnáctý Emmen se ztenčil na nicotný jeden bod. V tomto sobotním duelu mu téměř nic nevycházelo a úvodní branku inkasoval již po necelých šesti odehraných minutách, jelikož se prosadil šestadvacetiletý útočník s tureckými kořeny Sinan Bakiş.

Ten si po rohovém kopu z pravé strany v podání Raie Vloeta udělal dostatek prostoru na hranici brankového území a prudkou hlavičkou překonal naprosto bezmocného brankáře Muriče. Domácí poté vyčkávali na svou další možnost a ta přišla necelých deset minut před přestávkou. Podruhé v tomto střetnutí měl přesnou mušku Bakiş, který si seběhl před branku na přihrávku od Jakobsena a ze tří metrů nekompromisně propálil Muriče.

Svěřenci trenéra Franka Wormutha pokračovali v aktivitě i po přestávce a hned v úvodní minutě druhého dějství skórovali potřetí. Po rohovém kopu nakrátko odcentroval z levé strany Vloet a jeho nadýchaný pas zužitkoval u vzdálenější konstrukce zapomenutý Robin Pröpper, jenž svou razantní hlavičkou nedal hostujícímu strážci žádnou šanci na úspěch.

V 77. minutě uzavřel gólový účet tohoto utkání jeden z nejlepších hráčů na trávníku Vloet. Po parádní přízemní kombinaci svých spoluhráčů se ocitl sám ve středu pokutového území a svůj přízemní pokus usměrnil po zemi do protipohybu Muriče. Heracles se v příštím kole pokusí navázat na dobrý výkon v Emmenu, Willem bude mít co napravovat proti konkurenčnímu Waalwijku.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele