základní část, 2. kolo
20.09.2020 14:30 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Willem nedal Heraclesu šanci a deklasoval ho o čtyři trefy

Willem svým nedělním výkonem dal zapomenout na úvodní porážku nového ročníku v Heerenveenu (0:2) a tentokráte díky skvěle zvládnutému druhému poločasu rozstřílel konkurenční Heracles ve vysokém poměru 4:0, díky tomu se pousnul na osmé místo tabulky se třemi body. Hosté naopak nezopakovali zodpovědný výkon s den Haagem (2:0) a po obrátce naprosto selhali, kvůli horšímu skóre se nacházejí na desáté příčce.

Výběr z Tilburgu dokázal navázat na vysoké vítězství ve 2. předkole Evropské ligy s lucemburským týmem Progrés Niedercorn (5:0) a perfektně se naladil na další kolo se skotským Rangers, kdy ho zcela určitě bude čekat mnohem náročnější souboj. První poločas toho příliš zajímavého nenabídl, nicméně svěřenci manažera Adrieho Kostera častěji měli míč ve svém držení a celý průběh prakticky kontrolovali.

Do vedení se dostali ani ne po šedesáti sekundách druhého dějství, do černého znovu zamířil talentovaný Vangelis Pavlidis. Teprve jednadvacetiletý řecký útočník převzal rychlou kolmici od Belgičana Trésora Ndayishimiyeho, balón si nenápadně navedl až před hranici pokutového území a nakonec ho krásně zakroutil k protější konstrukci, brankář Blaswich se natahoval marně. Neuběhly ani další čtyři minuty a rozdíl ve skóre byl dvoubrankový.

Nádhernou přihrávku za defenzívu Heraclesu znovu obdržel Pavlidis, jeho překvapivý pokus z hodně ostrého úhlu vyrazil Blaswich jen před sebe a zcela zapomenutý Görkem Saglam již měl snadnou úlohu. Definitivně rozhodnuto bylo v 52. minutě. Tilburg se po chybné rozehrávce protivníka dostal do přečíslení tři na dva, John Yeboah místo nahrávky na dobře postaveného Pavlidise zvolil přímou střelu z hranice šestnáctky a po zemi se trefil do bližšího spodního růžku - 3:0.

Od tohoto okamžiku tempo hry opadlo. Domácí nikam nespěchali a s přehledem si hlídali dostatečný náskok, otřesený klub z Almela se do závěrečného hvizdu vůbec na nic nezmohl. Naopak asi deset minut před koncem inkasoval ještě počtvrté, podruhé v tomto utkání skóroval Pavlidis. Ten po elegantním zpracování na prsa vypálil k vzdálenější konstrukci a chytře překonal brankáře Brouwera, jenž chvíli předtím nahradil zraněného Blaswiche.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele