základní část, 12. kolo
13.12.2020 14:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Sparta potvrdila dobré rozpoložení, venku skolila i Willem II

Sparta se v úvodních kolech Eredivisie trápila, první výhry se dočkala až v listopadu, v uplynulých několika týdnech ale chytla parádní formu a vyhoupla se záhy do středu tabulky se zatím dostatečným odstupem od sestupového pásma. Svůj čtvrtý tříbodový výsledek z posledních pěti duelů urvala na půdě Willemu II, který tak zůstal na šestnáctém místě.

Domácí utrpěli již svou osmou ligovou porážku z dosavadních dvanácti odehraných zápasů. Od konce září se jim podařilo skolit pouze Venlo, bod pak uhráli jenom v Emmenu a Zwolle. A po nejčerstvějších neúspěších v Groningenu a Sittardu zaznamenali třetí porážku v řadě. Konečnou prohru přitom stačili už jen zmírnit jedním čestným gólem v samém závěru.

Rotterdamskému výběru rozhodně pomohla poměrně brzká vstřelená branka už ze 6. minuty utkání. Na centr zprava od Mijnanse sice ještě nedosáhl hlavou Heylen, nicméně míč propadl za něj k nohám spoluhráče Thyho, který z blízkosti pohodlně překonal brankáře Ruitera. Náskok mohl navýšit v 9. minutě Duarte, avšak jeho střela tentokráte nemířila mezi tři tyče.

I nadále působili hosté nebezpečnějším dojmem, ve 14. minutě Duarte v parádní pozici neprostřelil Ruitera, přičemž záhy na to neseřídil svoje mířidla správně trestuhodně Mijnans. Na konci prvního dějství pak Sparta svůj náskok navýšila. Thy svou levačkou ostře vypálil na Ruitera, ten míč vyrazil pouze k Duartemu, který posléze neměl jediný problém zacílit.

V 51. minutě prohrával Willem II už o tři góly, Duarte totiž využil svou tutovku z prostoru brankového území, a na tuhle inkasovanou branku již ve zbytku střetnutí nedokázal adekvátně zareagovat. Alespoň se dočkal ve třetí minutě nastavení kosmetické úpravy finálního skóre, střídající Wriedt před prázdnou bránou zužitkoval pobídky zleva od pronikajícího Pavlidise.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele