základní část, 33. kolo
11.05.2022 20:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Alkmaar přišel v nastavení o výhru v Utrechtu a čeká ho tak jen dodatečné play-off

Hráči Alkmaaru měli před tímto utkáním šanci poskočit do elitní čtyřky, která by jim zaručila přímý postup do nadcházejícího ročníku evropských pohárů, jenomže v Utrechtu neudrželi rychle nabité dvoubrankové vedení. V samém závěru inkasovali vyrovnávací branku na 2:2 a po úspěchu Twente nad Groningenem (3:0) mají jistotu, že obsadí páté místo a zahrají si "pouze" čtyřčlennou baráž o předkolo Konferenční ligy.

AZ má na kontě jednašedesát bodů a před posledním kolem ztrácí na konkurenta z Enschede již nedostižné čtyři body. Domácí celek se nachází na sedmé příčce se sedmačtyřiceti body a ještě si tak udržel teoretickou naději na šestou pozici, za Vitesse totiž zaostává o tři body. Favorit tohoto utkání přitom začal skvěle a přesně po odehrané čtvrthodině vedl o dvě trefy zásluhou Vangelise Pavlidise.

Řecký kanonýr se nejprve prosadil ve 12. minutě, když si po zblokované střele a následné finální zpětné přihrávce od Karlssona seběhl před hranici brankového území a tvrdou ranou rozvlnil síť. Neuběhly ani další tři minuty a třiadvacetiletý útočník se prosadil podruhé. Tentokráte po rohovém kopu nakrátko využil parádního centru aktivního Karlssona z levé strany a hlavou z osmi metrů nakonec překonal zasahujícího gólmana Oelschlägela.

Domácí se však v žádném případě nechtěli vzdát a necelých deset minut před přestávkou snížili. Na konci hezké přízemní akce středem hřiště stanul Sander van de Streek a z deseti metrů usměrnil míč po zemi přímo do protějšího spodního růžku. FC po změně stran marně dobývalo defenzívu protivníka a zdálo se, že se výsledek měnit nebude, nicméně svěřenci prozatímního trenéra Ricka Kruyse přeci jen udeřili ve čtvrté minutě nastavení.

Teprve dvaadvacetiletý řecký forvard Anastasios Douvikas stál ve správnou chvíli na správném místě po nepovedené střele z hranice šestnáctky a následné teči Mahiho, sám z pěti metrů pak nasměroval balón doprostřed poloodkryté branky.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele