základní část, 30. kolo
24.04.2022 14:30 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Utrecht sahal v Rotterdamu po překvapení, domácí však na poslední chvíli spasil Sinisterra

Feyenoord dokázal navázat na úspěch ve čtvrtfinále Konferenční ligy s pražskou Slavií (3:3 a 3:1), když teď zdolal houževnatý Utrecht po výsledku 2:1, nicméně jeho další tříbodový zisk se v žádném případě nerodil lehce. FC ještě do páté nastavené minuty drželo nerozhodný výsledek, ovšem pak rozhodl o osudu tohoto nedělního střetnutí kolumbijský ostrostřelec Luis Sinisterra, který se v tomto ligovém ročníku prosadil již podvanácté.

Svěřenci trenéra Arneho Slota proto zůstali na třetím místě Eredivisie se ziskem čtyřiašedesáti bodů, za druhým PSV stále zaostávají o sedm bodů a před čtvrtým Twente drží konstantní tříbodový náskok. Domácí sice nezvítězili již pošesté za sebou, i přesto jim stále patří sedmá příčka s dvaačtyřiceti body, která jim zaručuje dodatečné play-off o předkolo KL. První poločas tohoto duelu zajímavý průběh nepřinesl.

Domácí sice byli aktivnější a měli navrch, ovšem jedinou větší možnost si vypracovali až v nastaveném čase. Prosadit se mohl pozdější hrdina Sinisterra, jenž se po propadlém centru z levé strany ocitl před hranicí pokutového území, avšak zcela osamocen pálil jen do bližší boční sítě. Jasný favorit šel přeci jen do vedení tři minuty po změně stran, kdy se Mike van der Hoorn snažil odvrátit pas z pravé strany do bezpečí, ale hlavou smolně zamířil jen do vlastní branky.

Za dalších deset minut chtěl pojistit náskok favorita Sinisterra, jenomže zblízka nevyzrál na gólman De Keijzera tvrdou ranou. Krátce po hodině hry spálil kolumbijský expres další solidní příležitost, protože nevyzrál na strážce FC svým razantním obstřelem, ihned na to si nepřišel na De Keijzera ani rozběhnutý Nelson. Utrecht z ničeho nic prorazil v 64. minutě. O vyrovnání se postaral Sander van de Streek, který využil střílené přihrávky střídajícího Boussaida a ze šesti metrů snadno nasměroval balón do sítě.

Feyenoord od tohoto okamžiku výrazně přidal a zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem se prosadil kanonýr Dessers, ovšem jeho trefa nebyla uznána kvůli útočnému faulu. Rotterdamský celek se nakonec radoval z důležité výhry díky Sinisterrovi, ten si totiž v samém závěru navedl balón blíže do středu šestnáctky soupeře a přízemním projektilem překonal marně se natahujícího De Keijzera.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele