základní část, 5. kolo
19.09.2021 16:45 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Oslabený Alkmaar přišel aspoň o remízu s Heraclesem v samém nastavení

Alkmaar utrpěl porážku s Heraclesem. Na stadionu Erve Asito bylo AZ na hrací ploše zpočátku svým pánem, jenže po červené kartě Jordyho Clasieho se mu celá situace notně pokazila. Utkání v Almelu mělo nakonec pořádně dramatickou zápletku, hosté se pracně dočkali alespoň vyrovnání, jenže domácí v nastavení zabrali a slavili konečný zisk tří bodů.

Hosté vstoupili do tohoto měření sil zostra a ve 12. minutě si vytvořili svou první větší příležitost. Pavlidis poslal šikovnou přihrávkou na Gudmundssona, islandskému útočníkovi bránila v cestě pouze branka, lépe řečeno gólman Blaswich, a ten nakonec dokázal míč zachytit. V 19. minutě se již ale Alkmaar přece dočkal své odměny. Pavlidis vsunul balón na Gudmundssona a ten ho z otočky bezchybně zakroutil do horního rohu brány.

Dlouho se zdálo, že AZ nemá na hřišti žádný problém. Jenže těsně před poločasem se muselo ve finále vypořádávat hned se dvěma nezdary. Nejprve Clasie musel opustit hřiště s červenou kartou, protože si nevybíravě počínal vůči de la Torremu, a i když původní verdikt měl pouze podtext žluté barvy, VAR následně sjednal nápravu. Aby toho nebylo pro Alkmaar málo, střelou z dálky se prosadil Sierhuis, který si mimochodem odbyl parádně premiéru v dresu domácího klubu.

Ačkoli hosté sehráli druhý poločas v oslabení, dokázali si vypracovat dobrou šanci v 65. minutě. A opět byl oním zakladatelem solidní možnosti neustále hladový Pavlidis, který tentokrát uvolnil Aboukhlala, ten nad ničím nepřemýšlel a ihned vypálil, z těžkého úhlu však střílel jenom do boční sítě.

Hostující brankář Vindahl ještě stačil následně vyřešit Vloetovo nebezpečné podnikání, v 72. minutě však Heracles přece rozvlnilo síť, to když Burgzorg zakombinoval nablízko se Sierhuisem a zacílil tvrdě pod břevno. Bylo vidět, že v závěrečných pasážích duelu se AZ stále chce pokusit o urvání nějakého pozitivního výsledku, a jestliže Blaswich zabránil de Witovi i Aboukhlalovi skórovat, pak neměl žádnou likvidovat zakončení Reijnderse v 89. minutě.

Přesto se však ještě jednou skóre měnilo, Vloet totiž zamířil z přímého kopu umně a přesně přes připravenou zeď do šibenice, a strhl tak výhru na stranu domácího družstva.

Autor: Patrik Sandev / az.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele