základní část, 33. kolo
11.05.2022 20:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

PSV přehrálo Nijmegen, ale mistrovský titul opět nezíská

PSV letos ovládlo národní pohár a v Konferenční lize dokráčelo až do čtvrtfinále, jenomže na ligový trůn si opět bude muset minimálně rok počkat. Ve vloženém předposledním kole si sice poradilo s Nijmegenem (3:2), ale jeho jediný konkurent Ajax deklasoval Heerenveen 5:0 a čtyřbodový odstup se v závěrečném kole již dohnat nedá. Eindhovenský celek tak skončí druhý a v příštím ročníku na něj čeká předkolo Ligy mistrů.

NEC si po této středeční porážce zkomplikovalo svou cestu do dodatečného play-off o předkolo Konferenční ligy, i přes strhující závěr se stále nachází na osmém místě s osmatřiceti body a bude odolávat náporu hned pěti konkurentů. Svěřenci německého trenéra Rogera Schmidta začali dle očekávání aktivněji a do vedení se dostali krátce po pětadvaceti odehraných minutách zásluhou japonského záložníka Ritsu Doana.

Ten si po rychlé akci perfektně zpracoval přihrávku od Maduekeho a pak chladnokrevně zakončil do levého spodního růžku. Hosté mohli z ničeho nic vyrovnat ve 34. minutě, jenže nebezpečná rána Tavsana minula pravou tyč o několik decimetrů. Za další dvě minuty dokázal jasný favorit pojistit svůj náskok, neboť mexický záložník Erick Gutiérrez po pobídce od Sangarého napřáhl z hranice pokutového území a svůj překrásný pokus usměrnil do pravé šibenice.

V samém závěru první půle zahrozil na opačné straně Bruijn, ale z nadějné pozice mířil jen doprostřed branky a připraveného brankáře Mvoga nepřekvapil. Obrázek hry se příliš neměnil ani po změně stran. Přesně po odehrané hodině pálil těsně nad břevno Gakpo, vzápětí si izraelský kanonýr Eran Zahavi elegantně vyměnil balón s Maxem a z deseti metrů se trefil k protější konstrukci mimo dosah bezmocného gólmana Branderhorsta - 3:0.

Hosté však od tohoto okamžiku zabrali a v 66. minutě vykřesali jiskřičku naděje. Defenzíva PSV naprosto zapomněla na Mikkela Duelunda, jenž se zjevil před hranicí brankového území po vynikajícím pasu z pravého křídla od Van Rooije a s naprostým přehledem pokořil Mvoga přízemní střelou. O šest minut později byl rozdíl ve skóre dokonce jen jednobrankový, protože z pokutového kopu skóroval Jonathan Okita.

Rozhodčí Nijhuis ho nařídil za nedovolený zákrok Sangerého a Okita ho pak proměnil razantním projektilem k levé tyči. Avšak domácí si ve zbývajícím průběhu už pohlídali těsný náskok a svého protivníka vůbec k ničemu nepustili až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele