základní část, 31. kolo
01.05.2022 12:15 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Fríské derby vítěze nemělo, na stadionu Abe Lenstra byla k vidění divoká remíza 3:3

Očekávané Fríské derby mezi Heerenveenem a Cambuurem skončilo nerozhodně a zrodilo se v něm několik zvratů. SC postupně vedlo 1:0 a 2:1, ovšem klub z Leeuwardenu dokázal otočit vývoj ve čtvrté minutě nastavení. I přesto na důležitý tříbodový zisk nedosáhl, protože mírný favorit nakonec srovnal skóre za další tři minuty. Oba dva nedělní soupeři v tuto chvíli mají na dosah vytouženou záchranu.

Domácí výběr se nachází na desáté pozici se ziskem pětatřiceti bodů a před šestnáctou barážovou pozicí Zwolle drží téměř nedostižný devítibodový odstup. Hosté konečně přerušili svou šňůru šesti porážek za sebou, nyní mají na kontě jen o bod méně a jsou třináctí. Oba dva se navíc ještě určitě hodlají poprat o dodatečné play-off Konferenční ligy, jelikož na osmé příčce je Groningen se šestatřiceti body.

Svěřenci trenéra Oleho Tobiasena začali naprosto skvěle a již ve 2. minutě vedli. Na pravém křídle odvedl vynikající práci Haye a poslal parádní centr ke vzdálenější tyči, kde se zjevil zcela zapomenutý Anas Tahiri a svou dělovku usměrnil přímo pod břevno. Nicméně přesně o deset minut později bylo srovnáno, když lotyšský forvard Roberts Uldrikis předskočil v brankovém území hned dva bránící protihráče a výbornou hlavičkou překonal bezmocného brankáře Muldera.

V následujícím průběhu spálil dvě vyložené možnosti aktivní Sarr a pak nebyl uznán gól Sydneyho van Hooijdonka, stejný hráč přeci jen vrátil vedení svému celku zhruba deset minut před přestávkou. K přímému volnému kopu s pravé strany se postavil Haye a krásně našel právě Van Hooijdonka, jenž svou přesnou hlavičkou usměrnil balón do protějšího spodního rohu. Poté tempo hry lehce opadlo, Cambuur přidal krátce po odehrané hodině hry.

Nejprve mohl srovnat Issa Kallon, jenž po rohovém kopu hlavičkoval z hranice brankového území do pravé spojnice, ihned na to byl právě Kallon fauloval v šestnáctce SC a rozhodčí Nijhuis nařídil pokutový kop. K němu se postavil Robin Maulun a přehledem poslal Muldera na opačnou stranu - 2:2.

Ve zbývajícím průběhu se zdálo, že se výsledek již měnit nebude, ale devětadvacetiletý Mitchell Paulissen přiblížil svůj tým k nesmírně důležitému vítězství. Po nahrávce Mauluna totiž zachoval chladnou hlavu na pravé straně šestnáctky a domácího strážce překonal přesně mířeným přízemním pokusem. Heerenveen zachraňoval alespoň bod v poslední možnou chvíli, na konečných 3:3 srovnával Joost van Aken pohotovou tečí z pěti metrů do poloprázdné branky.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele