základní část, 26. kolo
12.03.2022 16:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta nakonec zdolala Go Ahead a oživila reálnou šanci na vytouženou záchranu

Rotterdamská Sparta po minulém nedohraném utkání v Arnhemu potvrdila vzrůstající tendenci proti nováčkovi z Deventeru a díky vítězství 1:0 bude mít v následujícím průběhu šanci opustit po delší době sestupové pásmo. Tříbodový zisk ji momentálně posunul na šestnáctou barážovou příčku Eredivisie se ziskem dvaceti bodů, naopak jeho nedělní protivník Go Ahead nenavázal na remízu s Uterchtem (1:1) a je stále dvanáctý se sedmadvaceti body.

Domácí byli v tomto zápase přeci jen aktivnější a vytvořili si více střeleckých pokusů, první poločas však nic zajímavého nenabídl a za celých pětačtyřicet minut byla k vidní jediná rána mezi tři tyče. Za zmínku stojí pouze nepříjemný pád domácího Toma Beugelsdijka hned z 1. minuty, který nějakou dobu zůstal ležet na trávníku, a dobrých pár minut se nehrálo, místo něj přišel na trávní střídající Bart Vriends. Po změně stran se obrázek hry přeci jen lehce změnil.

Úvodní větší možnost se zrodila v 57. minutě, kdy z hranice pokutového území napřáhl Thy a levou konstrukci minul zhruba o půl metrů. Rozhodující okamžik tohoto důležitého klání o záchranu se zrodil za dalších jedenáct minut. Na dlouhý přímý volný kop Van Crooije z levé strany si naskočil před hranicí brankového území zkušený pětatřicetiletý záložník Adil Auassar a povedenou hlavičkou zamířil do levého spodního rohu kolem brankáře Nopperta.

Ihned na to znovu neměl přesnou mušku Thy, poté nebyla uznána trefa Engelse vinou těsného ofsajdu a vzápětí pálil příliš vysoko agilní německý forvard Thy. V závěrečné čtvrthodině si nejprve poradil gólman Okoye s dělovkou Botose a na opačné straně úspěšně zasahoval Noppert po pokusu Abelse, výsledek se proto nezměnil. Sparta příště zavítá do Nijmegenu, Go Ahead se pokusí napravit toto zaváhání v nováčkovském duelu s Cambuurem.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele