základní část, 8. kolo
01.10.2022 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Davy Klaassen (© AFP)

Po PSV senzačně neuspěl ani Ajax, doma pouze plichtil s Go Ahead Eagles

Ajax se po reprezentační přestávce nenavrátil ke svým povinnostem vůbec dobře. Nenapravil dva týdny starou prohru na půdě Alkmaaru, doma jen remizoval s Go Ahead Eagles, a odmítl tak příležitost dostat se znovu do čela Eredivisie, poněvadž PSV krátce předtím také senzačně zaváhalo v Leeuwardenu. Na trefu Davyho Klaassena zareagoval Willum Thór Willumsson.

Družina z Deventeru začíná představovat pro de Godenzonen doslova noční můru. V loňském ročníku s ní nejprve v listopadu doma také nečekaně plichtili, v únorové odvetě na její půdě dokonce padli. Po suverénním vstupu na ligovou scénu, kdy se domácí radovali ze šesti výher v řadě, se najednou začíná jejich stroj zadrhávat. Na čele tabulky tak bude po tomto kole AZ.

Hosté naopak po bídném startu potvrdili svoje zlepšení a na poslední dva skalpy Volendamu a Emmenu navázali parádním úspěchem, jenž ještě o trochu víc stabilizoval jejich umístění nad pásmem sestupu. Pro Go Ahead Eagles bylo klíčové, že se ani za nepříznivého stavu nevzdali, a nakonec po obrátce zaznamenali vyrovnávací trefu. K ní došlo dvanáct minut před finálním hvizdem sudího Bose. Berden pronikl středem pole, míč předal doleva na Stokkerse, který ho pak adresoval na zadní tyčku k Willumssonovi, a ten následně cílil chytře na vzdálenější tyč.

Amsterdamský výběr obecně směrem dopředu působil mdlým dojmem, vedení se ujal až ve 45. minutě, to když Tadičovu pobídku zleva využil před brankou Klaassen. V 68. minutě se pokoušel těsný náskok navýšit Taylor, hostující gólman de Lange ovšem zdárně zakročil, a za nerozhodného skóre měl ještě dobrou možnost ke skórování Tadič, de Langeho ale nepřelstil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele