základní část, 34. kolo
28.05.2023 14:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Cambuuru (© AFP)

Cambuur se rozloučil s prvoligovou příslušností vysokou výhrou nad Waalwijkem

Cambuuru se tato ligová sezóna příliš nepovedla a s velkým předstihem sestoupil do druhé ligy, v závěrečném kole se však alespoň důstojně rozloučil s fanoušky a upadající Waalwijk porazil vysoko po výsledku 4:0. Tabulkou tak poskočil na konečné sedmnácté místo s devatenácti body o bod před poslední Groningen. RKC naopak prohrálo popáté z předchozích šesti střetnutí, i přesto zůstalo na solidním devátém místě s jednačtyřiceti body.

První poločas tohoto nedělního střetnutí spíše probíhal v opatrnějším duchu a dlouho se v něm nic zásadního nestalo, ovšem SC v nastaveném čase vsítilo hned dvě branky a tím tak odrazilo nápor svého soupeře. Domácí se sice poprvé prosadili již po necelých deseti odehraných minutách, ale trefa Hoedemakerse neplatila kvůli předchozímu dotyku rukou.

Celek z Leeuwardenu přeci jen vsítil první regulérní branku v páté nastavené minutě úvodního dějství. Lotyšský útočník Roberts Uldrikis si po skvělém pasu Bangury z levého křídla seběhl před branku a v pádu usměrnil balón přímo k protější tyči. Neuběhly ani další dvě minuty a rozdíl ve skóre byl dvoubrankový, jelikož David Sambissa ihned po výkopu uprchl všem a z mírného úhlu obstřelil vyběhnutého brankáře Vaessena.

Domácí pokračovali v tlaku i nadále a třetí definitivní pojistku přidali v 55. minutě. Přesnou mušku tentokráte měl zkušený Navarone Foor, který si elegantně zpracoval vysoký balón a po chytré otočce zamířil k levé konstrukci kolem marně se natahujícího Vaessena. Cambuur uzavřel gólový účet zápasu v polovině druhé půle, neboť teprve dvacetiletý střídající mladíček Milan Smit po dlouhém nákopu z vlastní poloviny využil obrovské hrubky bránícího Gaariho a zblízka se trefil mezi nohy naprosto bezmocného hostujícího strážce.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele