základní část, 8. kolo
01.10.2022 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Twente zažehnalo výsledkovou krizi a Vitesse přehrálo hladce 3:0

Vitesse v reprezentační přestávce udělalo změnu na trenérském postu, když německého kouče Thomase Letsche nahradil věhlasný Phillip Cocu, ale ten při své premiéře svůj nový klub ke kýženým bodům nedovedl. Celek z Enschede získal v minulých dvou duelech jen jeden bod, nyní však skolil svého konkurenta hned třemi brankami a po již páté výhře v sezóně zůstává v tabulce pátý se ziskem šestnácti bodů.

Naopak celek z Arnhemu prohrál pátý duel z osmi, na kontě má pouhých pět bodů a z jeho pohledu se nachází na hrůzostrašném patnáctém místě. Domácí se rozehrávali pozvolna, v prvním poločase byl nejvíce vidět český reprezentační útočník Václav Černý. Ten mohl otevřít gólový účet krátce po dvaceti odehraných minutách, ovšem po netradičně zahraném přímém volném kopu napálil svým projektilem z pětadvaceti metrů pravou konstrukci.

Nicméně stejný hráč se přeci jen podílel na vedení svého týmu necelých deset minut před přestávkou. Svou geniální finální kolmicí vyzval ke skórování rozběhnutého Joshuu Breneta a osmadvacetiletý obránce pak z bezprostřední blízkosti chladnokrevně propálil bezmocného gólmana Scherpena. V samém závěru mohlo FC svůj náskok navýšit, jenomže Scherpen tentokráte dokázal zneškodnit nebezpečnou ránu Kjøla.

Klub z Enschede si po změně stran hlídal hubený náskok a soupeře k ničemu nepustil. Vitesse začalo v závěrečné dvacetiminutovce hodně riskovat a na tento styl doplatilo dvěma dalšími inkasovanými brankami. V 74. minutě rozhodl o vítězství mírného favorita Virgil Misidjan, jenž si navedl balón blíže do středu a svůj kroucený pokus usměrnil z hranice šestnáctky do protějšího spodního růžku. V nastaveném čase ještě pečetil úspěch Twente obránce Gijs Smal, neboť ten rozvlnil síť úchvatnou bombou ze zhruba pětatřiceti metrů.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dvoječka-zisk pro sázkovky. Snad jen vlhký sen.

Reagovat
smazaný uživatel

To se mě líbí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele