základní část, 11. kolo
23.10.2022 16:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Utrecht po dvou týdnech opět ožil a rozjetou Spartu přehrál 3:1

Utrechtu se v předchozích dvou kolech nedařilo a po těsné porážce s Alkmaarem (1:2) utrpěl debakl od PSV (1:6), ovšem nyní si spravil chuť proti rotterdamské Spartě a nakonec ji porazil 3:1. Díky tomu se posunul tabulkou na osmé místo s patnácti body, naopak hosté přišli o svou vynikající šňůru čtyř střetnutí bez porážky. Nicméně v předchozích sedmi duelech získali famózních šestnáct bodů, a proto jim stále patří parádní šestá příčka se sedmnácti body.

Svěřenci trenéra Henka Frasera začali naprosto skvěle a krátce po pěti odehraných minutách vedli. Americký záložník Booth se uvolnil na levém křídle a následně poslal před branku nadýchaný pas, který nekompromisně usměrnil hlavou přímo pod břevno rozběhnutý Daishawn Redan. Hostům se podařilo rozvlnit síť v nastavení prvního poločasu, ale gól Lauritsena přeci jen neplatil kvůli předchozímu hraní rukou.

Domácí pojistili svůj náskok krátce po změně stran. Řecký kanonýr Anastasios Douvikas si v brankovém území protivníka naskočil na precizně zahraný rohový kop Bootha z levé strany a prudkou hlavičkou překonal marně se natahujícího brankáře Olije - 2:0. Rotterdamský klub se v následujícím průběhu vůbec k ničemu nedostával a naopak zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem mu soupeř zasadil třetí definitivní úder.

Přesnou mušku tentokráte měl Sean Klaiber, který napřáhl z více jak pětadvaceti metrů a jeho plachtící střela zapadla do sítě za záda překvapeného hostujícího strážce. Sparta se v 84. minutě alespoň zmohla na snížení, neboť norský mladík Joshua Kitolano po centru Pinta hlavičkoval přímo k bližší konstrukci kolem marně se natahujícího gólmana Barkase, poté se už však na nic jiného nezmohla.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, espn.nl, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele