základní část, 2. kolo
13.08.2022 21:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord nepotvrdil roli favorita a s houževnatým Heerenveenem neskóroval

Feyenoord před týdnem předvedl naprosto obdivuhodný výkon na půdě Vitesse a z Arnhemu si odvezl nesmírně cenné vítězství po výsledku 5:2, ale po prvním utkání na vlastním stadionu De Kuip opět spadl nohama na zem. S nevyzpytatelným Heerenveenem plnil úlohu jasného favorita, jenže i přes jasnou územní převahu i více vyložených možností neskóroval a s bezbrankovou remízou proto nemůže být v žádném případě spokojen.

Rotterdamský favorit tedy hned v úvodu nové sezóny zaznamenal ztrátu, naopak SC si udrželo neporazitelnost a po druhém nerozhodném výsledku 0:0 je v tabulce na devátém místě. Svěřenci trenéra Arneho Slota měli navrch od samého začátku a do vedení se mohli dostat ani ne po dvou odehraných minutách. Nejprve po odvráceném rohovém kopu z pravé strany pálil z dvaadvaceti metrů Timber a brankář Noppert měl co dělat, aby míč vytěsnil do zámezí.

Ihned na to po dalším pasu od rohového praporku hlavičkoval z hranice brankového území Rasmussen a ke své smůle orazítkoval pouze břevno. Domácí si vytvořili další slibnou šanci krátce po dvaceti odehraných minutách, jenomže nepříjemnou ránu Dilrosuna z hranice pokutového území skvěle vyboxoval do bezpečí Noppert. Od tohoto okamžiku tlak favorita polevil a obrázek hry se příliš neměnil ani po přestávce.

Domácí znovu zahrozili až v 65. minutě, kdy po sraženém pasu Kökçüa stanul zcela sám před hostujícím strážcem jiný střídající hráč Idrissi, jenže ten promarnil stoprocentní příležitost a jen trestuhodně napálil dobře postaveného Nopperta. Feyenoord výrazně přitlačil v závěrečných deseti minutách, avšak své nadějné šance neproměnili Toornstra, Trauner, Jahanbakhsh ani Giménez a výsledek se tak překvapivě nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele