základní část, 32. kolo
14.05.2023 12:15 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

GelreDome (© AFP)

Vitesse udolalo sestupující Cambuur a je téměř jistě zachráněno

Vitesse po dvou předchozích nezdarech zvládlo klíčový duel v boji o záchranu s jistě sestupujícím Cambuurem a po výhře 2:0 si prakticky zajistilo udržení prvoligové licence i pro příští ročník, i když definitivní jistotu ještě zatím nemá. V tuto chvíli se nachází na třináctém místě se ziskem čtyřiatřiceti bodů a před šestnáctou barážovou pozicí Emmenu drží náskok šesti bodů, ve dvou zbývajících duelech tedy potřebuje vybojovat alespoň bod.

Celek z Leeuwardenu naopak zůstal beznadějně poslední osmnáctý se šestnácti body a v Eredivisii prohrál již poosmé v řadě. Domácí se však v úvodu trápili a již po necelých dvou odehraných minutách mohli nečekaně inkasovat, avšak po centru z levého křídla a následné prudké hlavičce selhal u levé konstrukce stojící Van Kaam a balón trestuhodně nasměroval mimo branku.

Svěřencům trenéra Phillipa Cocuho dlouhou dobu nevycházely útočné výpady a až do konce prvního poločasu se k ničemu zajímavému nedostali, obrázek hry se příliš neměnil ani krátce po přestávce. Nicméně SBV přeci jen rozhodlo o svém důležitém vítězství dvěma trefami Bartosze Bialeka v rozmezí pěti minut.

Teprve jednadvacetiletý polský forvard se nejprve prosadil v 56. minutě, když se po vynikajícím pasu Manhoefa z pravého křídla zjevil v brankovém území a z první bez potíží rozvlnil síť. Svou druhou a poslední trefu přidal krátce po hodině hry, jelikož pojistil náskok svého celku technickou střelou z dvanácti metrů přímo k levé tyči. Klub z Arnhemu si sice zkomplikoval svou v situaci v 66. minutě po vyloučení Carlense Arcuse (dvě žluté karty), ale SC si ani v početní výhodě vůbec nic nebezpečného nevypracovalo.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele