základní část, 18. kolo
25.01.2023 18:45 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Václav Černý a Ramiz Zerrouki (© AFP)

Černý znovu skóroval, Twente ani tak Vitesse porazit nedokázalo

Duel mezi Vitesse a Twente zanechal výraznou československou stopu. Na listinu úspěšných střelců se totiž uvedli jak domácí záložník Matúš Bero, tak hostující křídelník Václav Černý, který mimochodem skóroval už v minulém utkání proti Utrechtu. Obě družstva se nakonec rozešla smírně. I proto, že výběru z Overijsselu byl v samém závěru odepřen dosažený gól.

První půlhodina vlastně vůbec naznačovala, že by střetnutí mohlo nabídnout dohromady čtyři přesné zásahy a poté ještě jeden navíc, který ale nakonec nebyl uznaný. Oba týmy se směrem dopředu neprosazovaly lehce, snad jen Vlap mohl ve 26. minutě udeřit z dobrého postavení, nicméně kýžený a chtěný prostor třech tyčí minul. Nakonec se ovšem Twente přece dočkalo průběžného vedení, rozhodčí Nagtegaal totiž ve prospěch družiny z Enschede nařídil penaltu.

Logicky, bránící Wittek jednoduše přímo před jeho očima srazil ve vlastní šestnáctce k zemi aktivního Vlapa. A hvizd v tomto případě zaznít musel. Marné poté byly protesty německého obránce, na značku pokutového kopu si míč postavil van Wolfswinkel, jenž skóroval i přesto, že gólman Reiziger vystihnul směr jeho zakončení a poměrně hbitě se natáhl ke svojí tyčce.

Vitesse každopádně našlo odpověď pouhou minutu před obrátkou. Důrazný Vidovič uzmul balón u pravé boční lajny pokutového území, v podstatě se původně asi ani nesnažil střílet, avšak jeho počínání přece vyústilo v branku, ač byl v hodně složitém úhlu u brankové čáry. Merunu ještě tečoval stoper Pröpper, a ta překvapivě zapadla za záda brankáře Unnerstalla.

Vůbec povedený začátek neprožilo Twente v rámci druhého dějství, arnhemský soubor totiž změnil skóre ve svůj prospěch podruhé. Ve středu pole se chopil balónu Bialek, který s ním postupoval kupředu, ve správnou chvíli uvolnil Bera, a ten pak levačkou přelstil Unnerstalla velmi snadno. V 59. minutě si nicméně slovo vzal český reprezentant Černý, jenž vyrovnal.

Hlavička jeho spoluhráče Vlapa sice ještě skončila na tyčce, avšak míč se odrazil k Černému, jenž se do něj svou levou nohou nebál opřít a z nelehké pozice pumelicí propálil Reizigera. V první minutě nastavení dokonce mohlo strhnout Twente výhru na svou stranu, po pasu Smala se hlavou zdařilo zacílit van Wolfswinkelovi, VAR ho však usvědčil z hodně těsného ofsajdu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele