základní část, 1. kolo
05.08.2022 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Nový ročník Eredivisie odstartoval bezbrankovou remízou Heerenveenu se Spartou

Po více jak dvouměsíční přestávce se v pátek rozběhl další ročník nizozemské nejvyšší soutěže a fanoušci na stadionu Abe Lenstra se žádné ofenzivní podívané nedočkali, jelikož neviděli ani jednu branku. Duel byl ve všech statistických ohledech nesmírně vyrovnaný a za celých devadesát minut se urodily jen tři střelecké pokusy mezi tři tyče, nerozhodný výsledek je tak z toho pohledu naprosto zasloužený.

Hosté začali poměrně zostra a v úvodních deseti minutách se častěji nacházeli na útočné polovině, ihned na to vyprodukovali svou jedinou přímou ránu na branku. Po akci na pravém křídle vypálil z dobrých pětadvaceti metrů Lokilo, jeho přízemní projektil však ukryl ve svém náručí pozorný brankář Noppert. Heerenveen se vzápětí snažil zvýšit aktivitu a necelých pět minut před koncem poprvé výrazněji zahrozili.

Na levé straně pokutového území se zjevil Kohlert a z mírného úhlu mířil k bližší konstrukci, avšak gólman Olij si věděl rady a jeho dělovku s vypětím všech sil odvrátil na rohový kop. Krátce po změně stran se obrázek hry příliš neměnil a s přibývajícím časem bylo na obou soupeřích znát, že hlavně nechtějí udělat chybu v zadních řadách. Po necelé hodiny hry se dostal do dobré pozice Van Hooijdonk, jenomže střelou po zemi nepřekvapil připraveného Olija.

Hosté mohli rozhodnout o svém úspěchu v 88. minutě, kdy po centru z pravé strany pohotově hlavičkoval Abels, ale levou tyč minul o necelý půlmetr. Heerenveen v příštím kole zavítá do Rotterdamu a pokusí se porazit favorizovaný Feyenoord, Sparta by rád zaskočila ambiciózní Alkmaar.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, espn.nl, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele