základní část, 33. kolo
21.05.2023 14:30 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Radost hráčů Sparty Rotterdam (© twitter.com/Foot_NL)

Sparta otočila vývoj s posledním Cambuurem a zajistila si šesté místo po základní části

Cambuur vstoupil do předposledního zápasu v Eredivisie skvěle a brzy vedl, ovšem poté znovu hořel v defenzívě a nakonec prohrál v Rotterdamu s dobře hrající Spartou vysoko po výsledku 1:4. Jistě sestupující celek z Leeuwardenu tak zůstává na posledním osmnáctém místě s pouhými šestnácti body a o dva body za sedmnáctým Groningenem. Sparta má na kontě šestapadesát bodů a po základní části skončí šestá, v prvním utkání play-off o předkolo Konferenční ligy ji mimochodem čeká Utrecht.

Jasný outsider začal dobře a už po devíti odehraných minutách šel do vedení. Po nedovoleném zákroku De Guzmána na Balka sice neproměnil pokutový kop lotyšský útočník Uldriķis, když jeho ránu odvrátil nad svou branku famózní brankář Olij, nicméně po následném rohovém kopu zapadla hlavička Marca Tola přímo k levé tyči. Sparta ale na sebe nenechala čekat s odpovědí příliš dlouho a přesně po odehrané půlhodině bylo vyrovnáno.

Skvělou práci odvedl Lauritsen, jenž zpětně předložil balón pro Kokiho Saita a ten ho nekompromisně poslal do protějšího spodního růžku. Neuběhlo ani dalších osm minut a velký favorit otočil vývoj, jelikož devětadvacetiletý zkušený obránce Mica Pinto se po odvráceném autovém vhazování z pravé strany opřel do míče z voleje a nechytatelně ho uklidil do sítě kolem plachtícího gólmana Minnemy.

Neuběhly ani další čtyři minuty a svěřenci trenéra Mauriceho Steijna definitivně rozhodli o svém tříbodovém zisku. Jednadvacetiletý norský záložník Joshua Kitolano po pasu Younese Namliho z pravého křídla překvapivě hlavičkoval zády k brance a balón usměrnil k vzdálenější tyči. A právě aktivní Namli uzavřel gólový účet tohoto střetnutí pět minut po přestávce, neboť jeho přízemní dělovka z dvaadvaceti metrů zaplachtila k pravé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele