základní část, 31. kolo
06.05.2023 18:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů PSV (© AFP)

El Ghaziho trefa přisoudila PSV vítězství z půdy Sparty

PSV na půdě Sparty potvrdilo, že v posledních týdnech je ve velmi dobré pohodě, a po výhře v Nizozemském poháru si v Eredivisie minimálně pojistilo druhou příčku v tabulce. Napříč všemi soutěžemi protáhlo svou sérii neporazitelnosti již na čtrnáct utkání, stále zároveň může ještě pokukovat po ligovém prvenství. Jediný gól utkání zapisoval střídající Anwar El Ghazi.

V 6. minutě se jako první ozvali hosté. Simons přebral míč zhruba na půlce, postupoval podél levé strany, a když viděl, že ho nikdo ze soupeřů neatakuje, naštrádoval si do přes třetinu hřiště dokonce až za šestnáctku, odkud zacílil, nicméně jeho pokus skončil těsně vedle domácí brány.

Až ve 38. minutě zahrozila taktéž Sparta. Namliho pas zprava propadl až na druhou stranu do rohu vápna, tam si Pinto připravil svoje zakončení z halfvoleje, a jeho přízemní pokus skončil pouze kousek vedle vzdálenější tyče.

Ani druhý poločas s sebou obecně nepřinášel gólové šance s nějakou velkou pravidelností. V 59. minutě Simons zleva zaslal pas na zadní tyčku, odtud se zdařilo El Ghazimu sklepnout míč k té druhé, kam si sbíhal Til, avšak ten, v ne úplně lehkém postavení, nedokázal balón z blízkosti doklepnout za brankovou čáru.

O vítězství eindhovenského celku nakonec rozhodla 74. minuta. Fábio Silva byl v souboji s bránícím Auassarem důraznější a uměl se svého protivníka zbavit, následně adresoval svou přihrávku do brankového území, kde sice stačil zasáhnout gólman Olij, jenže merunu vyrazil pouze před sebe, a tak dorážející El Ghazi mohl lehce skórovat. Domácí mohli odpovědět v 89. minutě, ovšem Saito, jenž se řítil sám na bránu, své sólo završil prachbídně.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele