základní část, 18. kolo
24.01.2023 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta tentokráte nepotvrdila výbornou formu a s Waalwijkem pouze remizovala

Rotterdamská Sparta předváděla v první polovině letošního ročníku Eredivisie nadstandardní výkony a kosila jednoho soupeře za druhým, se ziskem jednatřiceti bodů jí patřilo fantastické šesté místo. Jenomže tu druhou nezačala úplně nejlépe a s podceňovaným Waalwijkem se pouze rozešla smírně v bezbrankovém poměru. V tabulce si sice upevnila šestou příčku, ale odmítla jedinečnou šanci předskočit mistrovský Ajax.

RKC sice nedokázalo přerušit čtyřzápasovou šňůru bez ligové výhry, nicméně i bod proti rozjetému soupeři se mu může v konečném účtování hodit. V tuto chvíli se nachází na jedenáctém místě s devatenácti body. První poločas toho od samého začátku příliš zajímavého nenabízel, domácí však byli přeci jen o něco aktivnější.

Krátce po dvaceti odehraných minutách chtěl skórovat Vito van Crooij, ale jeho blokovanou střelu odkopl před brankovou čarou do bezpečí vracející se kapitán Adewoye. O pár minut později se na druhé straně dostal do brejku Seuntjens, jenže ten branku Sparty výrazně přestřelil. Největší příležitost první části byla k vidění až v nastaveném čase, kdy brankář Vaessen odvrátil projektil střídajícího Namliho do zámezí.

Ve druhém poločase se tempo hry nijak výrazně neměnilo, Waalwijk byl blízko k vedení po necelé hodině hry. Do branky sice dopravil balón marocký navrátilec v sestavě Bel Hassani, avšak jeho branka neplatila kvůli ofsajdovému postavení. O osm minut později se stejný scénář opakoval také na druhé straně, tentokráte si nepohlídal ofsajdovou past Auassar. Pak se již nic zásadního nedělo a výsledek se po zásluze neměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele