základní část, 25. kolo
10.03.2024 12:15 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Dani de Wit (© AFP)

Alkmaar tentokráte dominoval a zachraňující se Excelsior deklasoval 4:0

Alkmaaru se na začátku tohoto roku rozhodně nedařilo podle představ, ovšem zhruba od poloviny února přeci jen stabilizoval svou výkonnost a nyní naopak neprohrál popáté za sebou - teď v domácím prostředí přivítal trápící se Excelsior a díky třem trefám během úvodních pětadvaceti minut zvítězil vysoko po výsledku 4:0. V tabulce si tak upevnil čtvrté místo se šestačtyřiceti body a za třetím Twente opět zaostává o bodů sedm.

AZ naopak zvýšilo svůj odstup před pátým Ajaxem, který momentálně činí šest bodů. Domácí výběr zvítězil již potřetí z předchozích čtyř utkání, naopak SBV utrpělo svou šestou ligovou prohru za sebou a stále více se přibližuje k sestupu do druhé ligy. I přes tuto drtivou porážku sice udrželo "bezpečné" patnácté místo s jednadvaceti body, jenže před šestnáctým Waalwijkem je jen díky lepšímu skóre a před sedmnáctým Vitesse drží pětibodový náskok.

Svěřenci trenéra Maartena Martense zahájili tento nedělní duel 25. kola s velkým nasazením a hned svou první větší možnost z 13. minuty přetavili ve vedoucí gól. Prosadit se dokázal Dani De Wit, jenž si po rohovém kopu Bazoera udělal místo k hlavičce ve středu šestnáctky soupeře a míč chytře nasměroval do pravé šibenice kolem dívajícího se brankáře Van Gassela. Neuběhly ani další dvě minuty a po dvouzápasovém půstu skóroval řecký snajpr Vangelis Pavlidis.

Ten vsítil již svou dvaadvacátou trefu této ligové sezóny a tím se tak dotáhl na doposud vedoucího střelce Eredivisie Luuka de Jonga (PSV Eindhoven) díky pasu Sugawary z pravého křídla a akrobatickému zakončení k protější konstrukci. Za dalších deset minut měl přesnou mušku i Sven Mijnans, jehož dalekonosná skákavá střela z více jak pětadvaceti metrů zapadla s pomocí levé tyče do sítě - 3:0.

Domácí pokračovali v aktivitě i v dalším průběhu první půle - Dantas svou dělovkou krátce po půl hodině hry orazítkoval břevno a zásahy De Wita s Mijnansem přeci jen neplatily kvůli porušení pravidel. AZ si po změně stran hlídalo dostatečný náskok a gólový účet definitivně uzavřelo zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy svou druhou trefu zaznamenal Mijnans, jenž ležící na zemi usměrnil balón levačkou doprostřed odkryté branky.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Quenthal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele