základní část, 27. kolo
31.03.2024 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Twente (© AFP)

Twente těsně udolalo zachraňující se Heracles a drží tedy třetí místo Eredivisie

Ambiciózní celek z Enschede nepředvedl po reprezentační přestávce úplně ideální výkon proti podceňovanému Heraclesu, nicméně díky zásahu Myrona Boadua krátce po změně stran se přeci jen raduje z důležitého tříbodového zisku a sedm kol před koncem je téměř jasné, že skončí nejhůře čtvrtý. V tuto chvíli mu patří velmi solidní třetí místo s šestapadesáti body, přičemž před čtvrtým Alkmaarem je o body čtyři a před pátým Ajaxem stále o bodů dvanáct.

Celek z Almela tentokráte předvedl zodpovědný defenzivní výkon a k bodovému zisku neměl příliš daleko, jenže na předchozí nečekanou výhru s Go Ahead (2:0) nakonec nenavázal a po patnácté porážce v tomto ligovém ročníku tedy zůstává čtrnáctý se šestadvaceti body o čtyři body před šestnáctou barážovou příčkou Excelsioru. Přitom všechno mohlo být jinak, kdyby po necelých šesti odehraných minutách vsítil regulérní gól.

Síť sice překvapivě rozvlnil Limbombe, avšak byl přistižen v těsném ofsajdu a jeho branka tedy neplatila. FC se poprvé vážněji ozvalo až krátce po odehrané půlhodině, jelikož pozdější hrdina Boadu vystřelil z deseti metrů, ale s jeho přízemním pokusem si dokázal poradit připravený brankář Brouwer. Rozhodující okamžik se zrodil v 54. minutě a postaral se o něj právě třiadvacetiletý útočník s ghanskými kořeny Boadu.

Ten po několik odrazech v šestnáctce soupeře stanul na levé straně, na nic nečekal a z dvanácti metrů ukázkově zakroutil balón k pravé tyči kolem marně se natahujícího Brouwera. O dvanáct minut později chtěl pojistit náskok Twente Vlap, z přímého volného kopu z necelých pětadvaceti metrů však mířil o několik decimetrů vedle levé tyče. Heracles mohlo senzačně srovnat ve druhé minutě nastavení, ovšem když Engels pouze orazítkoval pravou konstrukci, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele