základní část, 23. kolo
23.02.2024 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Victor Jensen (© AFP)

Utrecht těsně vyzrál i na Heracles a slaví tak čtvrtou ligovou výhru v řadě

Hráči Utrechtu se v předchozích třech zápasech dostali na vítěznou vlnu a hlavně kvůli devíti vstřeleným brankám získali plný počet devíti bodů - v páteční předehrávce 22. kola tak plnili úlohu jasných favoritů proti zachraňujícímu Heraclesu, a i když se jim střelecky tolik nedařilo, tak díky precizní práci v defenzivě a trefě dánského záložníka Victora Jensena zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem ukořistili další výhru.

Svěřenci trenéra Rona Janse tak aktuálně neprohráli v Eredivisii již patnáctkrát v řadě a teď po čtvrtém vítězství za sebou poskočili v tabulce na solidní sedmou pozici s dvaatřiceti body. Výběr z Almela předvedl na půdě favorita houževnatý výkon, ovšem směrem dopředu toho příliš nevymyslel a prohrál tedy počtvrté z předchozích pěti případů. V tabulce mu aktuálně náleží čtrnácté místo s dvaadvaceti body.

Domácí výběr od samého začátku kontroloval hru a neustále se tlačil na polovinu soupeře, zatímco výběr vedený koučem Erwinem van de Looiem spíše vyčkával na svou šanci. Úvodní větší možnost byla k vidění po necelé čtvrthodině hry, ale hrdina posledního střetnutí se silným Twente Jens Toornstra byl na poslední chvíli zablokován. FC se znovu ozvalo necelých deset minut před přestávkou, ale ránu Lammerse brilantně zneškodnil pozorný gólman Brouwer.

Po změně stran se obrázek hry prakticky neměnil a s přibývajícím časem se zdálo, že se diváci na stadionu Galgenwaard žádného gólu nedočkají, avšak v 79. minutě rozhodl právě Jensen. Ten si za vytrvalého deště seběhl do brankového území na prudký střílený centr El Karouaniho a i s trochou štěstí pokořil zasahujícího Brouwera. Hosté mohli nečekaně vyrovnat o čtyři minuty později, jenže Sankoh v jasné pozici selhal a zbrkle mířil daleko od pravé konstrukce.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele