základní část, 26. kolo
17.03.2024 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Fanoušci Utrechtu (© AFP)

Utrecht díky zásahu Lammerse pokořil konkurenční Nijmegen a oživil svou naději na evropské poháry

Velmi důležitý zápas v boji o přímý postup do evropských pohárů se odehrál v Utrechtu a po nesmírně vyrovnaném průběhu se nakonec radoval z netěsnějšího vítězství 1:0 domácí tým, který tak přerušil svou sérii dvou ligových duelů bez vítězství a opět se vrátil do hry o pohárovou Evropu. FC se díky cennému tříbodovému zisku proti rozjetému Nijmegenu vrátilo na osmé místo tabulky se šestatřiceti body.

Hosté až do tohoto nedělního utkání 26. kola vyhráli čtyřikrát po sobě, jenomže tentokráte se v ofenzivní fázi téměř k ničemu nedostali. V Eredivisii jim i přesto stále náleží solidní šestá pozice s devětatřiceti body a za pátým Ajaxem zaostávají o nicotné dva body. Na obou týmech byla od začátku znát mírná nervozita a ani jeden nechtěl udělat nějakou klíčovou chybu v defenzívě, první poločas tak téměř nic zajímavého nepřinesl.

Za zmínku snad stojí jen přímý volný kop Verdonka ze střední distance, který však skvěle zlikvidoval pozorný brankář Barkas. Utrecht po změně stran přeci jen přidal a ve 48. minutě chtěl otevřít gólový účet Bozdoğan, avšak jeho dělovku z necelých třiceti metrů na poslední chvíli brilantně odvrátil do zámezí gólman Cillessen. Rozhodující okamžik tohoto střetnutí přeci jen nastal v 61. minutě.

Šestadvacetiletý útočník Lammers si po naprosto perfektním pasu El Karouaniho z levého křídla seběhl do brankového území protivníka a z první obstřelil pozdě reagujícího Cillessena. Nijmegen s přibývajícím časem začal hrát na stále větší riziko, ale až do závěrečného hvizdu si prakticky nic nevypracoval. Utrecht se naopak snažil pojistit svůj náskok, jenže Jensen a hned dvakrát Lammers prostor tří tyčí netrefili a výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele