základní část, 28. kolo
04.04.2024 18:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Arne Slot s pohárem pro mistra (© AFP)

Feyenoord po dlouhé době selhal a z půdy Volendamu si odváží pouze bod

Obhájce mistrovského titulu plnil na půdě posledního celku tabulky Volendamu úlohu jasného favorita a po nedávném obratu s Utrechtem (z 0:2 na 4:2) se očekával další jeho ofenzivní koncert, jenomže tentokráte byl opak pravdou. Feyenoord předvedl v útočné fázi bezkrevný výkon a tentokráte neproměnil vyložené možnosti, soupeři tak "daroval" nesmírně cenný bod v boji o záchranu.

Svěřenci trenéra Arnheho Slota se opět chtěli přiblížit k vedoucímu eindhovenskému gigantovi na rozdíl sedmi bodů, avšak po této hodně nečekané ztrátě na něj mají manko devíti bodů a to se v šesti zbývajících kolech bude stahovat velmi obtížně. FC sice nevyhrálo v Eredivisii už dvanáctkrát za sebou, ale tento nerozhodný výsledek má pro něj cenu zlata - v tabulce je i tak stále poslední osmnácté se šestnácti body, za sedmnáctým Vitesse zaostává o jeden bod.

Jasný favorit sice na trávníku herně dominoval, míč držel ze sedmasedmdesáti procent a také ho přestřílel ve vysokém poměru 23:9, nicméně kýžený gól ne a na přijít. Přitom do vedení se mohl dostat po necelých třech minutách hry, kdy mexický snajpr Gimenéz pálil z hranice pokutového území o kousek nad horní tyčku. Volendam mohl senzačně udeřit v 16. minutě - to se totiž zjevil se stoprocentní šanci Semedo, k jeho smůle však pouze orazítkoval břevno.

Ve zbývajícím průběhu úvodního dějství mířili příliš vysoko aktivní Gimenéz a v nastaveném čase také Paixao, mezitím předvedl vynikající zákrok gólman Backhaus proti střele Minteha. Obrázek hry se prakticky neměnil ani ve druhém poločase. Hrdina tohoto čtvrtečního zápasu postupně zneškodnil pokusy Minteha, Hancka, Geertruidy a v 86. minutě si poradil i s dorážkou střídajícího českého krajánka Ondřeje Lingra, stav proto zůstal nezměněn.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele