základní část, 6. kolo
23.09.2023 16:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Robert Mühren (© AFP)

Volendam smazaal manko s Heraclesem a poprvé v sezóně bodoval

Volendam v předchozích čtyřech zápasech nezískal ani bod a i teď v domácím prostředí s nováčkem z Almela to vypadalo, že úspěšný nebude, jelikož po necelé hodině hry prohrával o dvě branky. Nicméně závěr sobotního utkání mu vyšel na jedničku a díky dvěma trefám srovnal na konečných 2:2. V tuto chvíli má na kontě jeden bod a je předposlední sedmnáctý o skóre před posledním Almere, Heraclesu patří obstojná jedenáctá pozice se sedmi body.

První poločas tohoto střetnutí nebyl z diváckého pohledu nijak atraktivní a za zmínku stojí jen nebezpečná střela Limbombeho, se kterou si skvěle poradil pozorný gólman Backhaus. Po změně stran se však obrázek hry naprosto změnil a hosté z ničeho nic udeřili v 51. minutě. Do vedení je poslal třiadvacetiletý belgický záložník Brian De Keersmaecker, jenž po přímém volném kopu a prodloužené hlavičce Hoogmy vypálil z první od levého rohu brankového území a míč pohotově uklidil do protějšího spodního růžku.

Poté neuběhlo ani dalších šest minut a Heracles dokonce vedl dvougólovým rozdílem. Tentokráte měl přesnou mušku švédský záložník Emil Hansson, ten totiž napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a jeho fantastická střela zapadla přímo do vzdálenější šibenice kolem plachtícího brankáře Brouwera. Volendam se však v žádném případě nevzdal a zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem vykřesal naději na bodový zisk.

Snížit dokázal marocký obránce Benaissa Benamar, neboť se po dlouhém autovém vhazování z levé strany a hlavičce Zeefuika zjevil nikým nehlídán před Backhausem a nekompromisní ranou z pěti metrů rozvlnil síť. Volendam od tohoto okamžiku výrazně přidal a kýženého vyrovnání se dočkal v 87. minutě. Cenný bod mu zajistil již čtyřiatřicetiletý zkušený kanonýr Robert Mühren přesnou hlavičkou pod břevno z bezprostřední blízkosti.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele