základní část, 23. kolo
25.02.2024 20:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Heerenveenu (© AFP)

Volendam neměl s Heerenveenem šanci a propadl se na úplné dno Eredivisie

Volendam minule doslova vyválčil bod v souboji posledních dvou celků Eredivisie s Vitesse (1:1), nicméně teď v dohrávce 23. kola od samého začátku zaostával za nevyzpytatelným Heerenveenem a před vlastními fanoušky utrpěl vysokou porážku po výsledku 0:4. Kvůli několik hodin staré výhře celku z Arnhemu nad Excelsiorem (2:1) se tak propadl na úplně poslední osmnácté místo tabulky s pouhými třinácti body, za Vitesse zaostává o body tři.

FC tentokráte předvedlo bezkrevný výkon v ofenzivní fázi a po druhé inkasované brance naprosto odpadlo, i když soupeř dohrával samotný závěr v oslabení. SC naopak odčinilo týden starou porážku s Go Ahead (0:2) a aktuálně mu patří desátá pozice s osmadvaceti body. Svěřenci trenéra Keese van Wonderena přehráli svého protivníka ve všech ohledech, do důležitého vedení se dostali po necelé čtvrthodině hry.

Prosadit se dokázal sedmadvacetiletý záložník Pelle van Amersfoort, jenž po parádním pasu pozdějšího střelce Thoma Hayeho vůbec na nic nečekal a z první se trefil přímo do levého dolního růžku. Mírný favorit si pak s přehledem hlídal hubený náskok a navýšit ho chtěl ihned po změně stran, avšak gól po hlavičce Pawla Bochniewicze ze středu pokutového území nakonec neplatil kvůli ofsajdu.

Domácím s přibývajícím časem evidentně docházely síly a Heerenveen toho využil ke dvěma rozhodujícím brankám v rozmezí 66. - 68. minuty. Nejprve navýšil jeho náskok švédský špílmachr Simon Olsson pohotovou dorážkou k pravé tyči z necelých pěti metrů a pak se podruhé v zápase prosadil Van Amersfoort ukázkovým lobem z dvanácti metrů přes naprosto bezmocného brankáře Backhause.

Hosty sice potkal nepříjemný moment dvě minuty před vypršením základní hrací doby, kdy byl ani ne po dvanácti minutách strávených na trávníku přímo vyloučen střídající dvacetiletý mladíček Espen van Ee za naprosto zbytečné nakopnutí anglického obránce Coxe do kotníku v blízkosti půlící čáry, avšak SC i v deseti přidalo ještě jeden zásah po famózní individuální akci sebevědomě hrajícího Hayeho na levém křídle.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele