základní část, 17. kolo
14.01.2024 16:45 CET
2 : 2
(2:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Radost hráčů Feyenoordu (© AFP)

Feyenoord prohospodařil dvoubrankový náskok a s Nijmegenem pouze remizoval

Obhájce mistrovského titulu Feyenoord skvěle zahájil nedělní vystoupení s Nijmegenem a během necelé úvodní půlhodiny bleskově vedl o dva góly, jenomže poté naprosto zkolaboval a nakonec se musel smířit s nerozhodným výsledkem 2:2. Svěřenci kouče Petera Bosze tedy zaznamenali další nečekanou ztrátu, s devětatřiceti body zůstali na druhém místě tabulky o dva body před Twente, ale na stále stoprocentní PSV ztrácejí hrozivých dvanáct bodů.

NEC naopak navázalo na fantastické výkony z konce uplynulého roku a po nesmírně cenném bodu na stadionu De Kuip mu v Eredivisii patří solidní osmá pozice s dvaadvaceti body. Úvodní čtvrthodina nic zajímavého nepřinesla, poté však dostal domácího favorita do vedení Javairô Dilrosun. Pětadvacetiletý forvard si totiž po pobídce Stengse navedl balón na levačku a svůj tečovaný pokus z patnácti metrů zakroutil přímo k levé tyči.

O pár minut později napřáhl z hranice pokutového území Paixão, avšak jeho projektil minul pravou konstrukci o několik decimetrů. Ve 28. minutě navýšil náskok Feyenoordu mexický kanonýr Santiago Giménez, jenž se v tomto ligovém ročníku trefil už podevatenácté a osamostatnil se tedy na čele tabulky střelců. Tentokráte po akci na pravé straně převzal finální patičku od Wieffera a z první se trefil přesně k protější konstrukci.

V následujícím průběhu mohl definitivně pečetit výhru rotterdamského klubu Timber, ovšem napoprvé ho výtečně vychytal brankář Cillessen a stejný hráč vzápětí pálil příliš vysoko. NEC se vrátilo do hry o tříbodový zisk v nastaveném čase úvodního dějství, když se Dirk Proper za hustého deště po přímém volném kopu zjevil u pravé tyče a poloprázdnou branku neminul. Nijmegen vstoupil aktivně také do druhého dějství a kýženého vyrovnání se dočkal v 53. minutě.

Čtyřiadvacetiletý dánský záložník Magnus Mattsson napřáhl z dobrých dvaadvaceti metrů a jeho razantní projektil zaplachtil do sítě kolem marně se natahujícího brankáře Bijlowa. Jasný favorit pak sice tlačil, ale kromě nadějných pokusů Timbera s Wiefferem si nic dalšího nevypracoval a výsledek se proto nezměnil. V domácím dresu naskočil do hry od 71. minuty český útočník Ondřej Lingr.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele