základní část, 27. kolo
30.03.2024 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

De Adelaarshorst (© AFP)

Go Ahead hladce zdolalo trápící se Excelsior a upevnilo si sedmé místo tabulky

Ambiciózní klub z Deventeru potvrdil po reprezentační přestávce úlohu jasného favorita proti mizerně hrajícímu Excelsioru a nakonec do bez potíží zdolal o tři góly. V tuto chvíli tedy má na kontě už čtyřicet bodů a je stále sedmý jen o bod za šestým Ajaxem a dva body za pátým Nijmegenem. SBV naopak prohloubilo svou krizi a kvůli sedmé porážce z posledních devíti utkání Eredivisie kleslo na šestnáctou barážovou pozici s dvaadvaceti body.

Rotterdamský celek se tak po skvělém začátku utápí v obrovských problémech, a jestli ve zbývajících sedmi duelech tohoto ročníku nezabere, tak pád do druhé ligy může být nevyhnutelný. Přitom do tohoto klání nevstoupil úplně zle a přesně po deseti odehraných minutách mohl jít do překvapivého vedení, ale rána Driouecha z hranice pokutového území prolétla o decimetry vedle pravé tyče.

Poté už však převzal taktovku favorit a do důležitého vedení se dostal necelých pět minut před přestávkou. Přesnou mušku měl pětadvacetiletý islandský záložník Willum Willumsson, který se po odvráceném přímém volném kopu z pravé strany a tečovaném centru Adekanyeho zjevil za defenzívou protivníka a zblízka zamířil přímo mezi nohy brankáře Van Gassela. Hosté se ale určitě nechtěli vzdát a ihned po změně stran mohli nečekaně srovnat krok.

Ve velmi dobré pozici se totiž objevil Duijvestijn, avšak jeho přízemní střelu skvěle odvrátil do zámezí připravený gólman De Lange. Zhruba za dalších deset minut musel být zápas na několik minut přerušen kvůli hustému dýmu způsobným pyrotechnikou v táboře hostujících příznivců, krátce po opětovném zahájení promarnil obrovskou příležitost Baeten, jenž po samostatném úniku levé straně orazítkoval vzdálenější konstrukci.

Favorit tohoto sobotního klání pojistil svůj náskok v 70. minutě, když německý obránce Gerrit Nauber po standardní situaci z pravého křídla stál ve správnou chvíli na správném místě a z hranice brankového území dopravil balón doprostřed odkryté branky. Svěřenci trenéra Reného Hakeho definitivně rozhodli o svém úspěchu za dalších jedenáct minut, neboť Evert Linthorst se po zpětné nahrávce Kuiperse trefil přímo do protějšího spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele