základní část, 24. kolo
03.03.2024 20:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Mohamed Sankoh (© AFP)

Heracles v nováčkovském souboji s Almere smazalo dvoubrankové manko a po remíze 2:2 bere bod

Almere mělo v nováčkovském souboji s Heraclesem zpočátku navrch a do kabin odcházelo s dvoubrankovým náskokem, nicméně domácí po změně stran snížili z pokutového kopu a po vyloučení francouzského kanonýra Thomase Robineta dokonce srovnali zásluhou Ajdina Hrustiće, avšak více jak půlhodinovou "přesilovku" ve vytoužený obrat i přes několik šancí nepřetavili. Klub z Almela tak po nedělní remíze zůstává čtrnáctý se třiadvaceti body.

Hostující celek se v případě dalšího tříbodového zisku opět mohl výrazně přiblížit k vytoužené záchraně, nicméně ani bod ze nerozhodný výsledek rozhodně není k zahození. Almere doposud posbíralo osmadvacet bodů a je dvanácté o deset bodů před šestnáctou barážovou příčkou Waalwijku. Svěřenci trenéra Alexe Pastoora zahájili tuto nedělní dohrávku 24. kola naprosto skvěle, jelikož po necelých dvaceti odehraných minutách vedli.

Do vedení je dostal Yoann Cathline, jenž se po bleskové narážečce Robineta propracoval až před hranici brankového území a zcela osamocen obstřelil bezmocného brankáře Brouwera. Hosté zvýšili svůj náskok zhruba deset minut před přestávkou, když Roosken ve vlastní šestnáctce zcela evidentně stáhl k zemi Hansena, a nařízenou penaltu proměnil tradiční exekutor Robinet přízemní střelou k levé tyči.

Domácí po změně stran přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a ve 48. minutě snížili taktéž z pokutového kopu, který rozhodčí Higler nařídil za ruku kapitána Floranuse. Nabídnutou možností vzápětí nepohrdl Jizz Hornkamp a bez potíží zavěsil do protipohybu gólmana Bakkera. Hosté si ještě více zkomplikovali situaci o jedenáct minut později, protože Robinet zasáhl Leerdama loktem do obličeje a Higler mu po přezkoumání videozáznamu udělil přímou červenou kartu.

Heracles se dočkalo kýženého vyrovnání v 65. minutě - o to se postaral australský záložník s bosenskými kořeny Hrustić díky ukázkovému obstřelu z osmnácti metrů pod levou šibenici. Výběr vedený koučem Erwiem van de Looiem ve zbývajícím průběhu dominoval, jenže když Bruns orazítkoval levou tyč, Brouwer bravurně zneškodnil pokus Wieckhoffa a v nastaveném čase pálil Engels o kousek vedle levé konstrukce, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele