základní část, 28. kolo
03.04.2024 18:45 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Radost hráčů Heraclesu (© AFP)

Heracles ve 28. kole šokovalo Alkmaar a doma ho rozdrtilo 5:0

Alkmaar přijížděl ke střednímu zápasu do Almela v roli obrovského favorita, jenomže na půdě zachraňujícího se nováčka naprosto vyhořel a domů nakonec odcestoval s potupnou porážkou 0:5. AZ přitom v předchozích sedmi ligových duelech hned pětkrát vyhrálo a jen dvakrát remizovalo, avšak teď na trávníku paběrkovalo a v boji o konečnou třetí příčku tedy utrpělo hodně nečekanou ztrátu.

Svěřenci trenéra Maartena Martense mají v tuto chvíli na kontě dvaapadesát bodů a za třetím Twente stále zaostávají o body čtyři, to však ještě může svůj náskok navýšit v Heerenveenu. Domácí klub naopak udělal velmi důležitý krok k udržení prvoligové licence, protože se šest kol před koncem rázem vyhoupl na třinácté místo tabulky s devětadvaceti body a před šestnáctým Excelsiorem si již vytvořil celkem nadějný sedmibodový odstup.

Hosté přitom zahájili toto střetnutí dle očekávání aktivněji a v úvodní čtvrthodině si vytvořili dvě slibné příležitosti, ale Belič pálil o kousek vedle pravé tyče a pak si brankář Brouwer famózně poradil s pokusem Møllera Wolfeho. Domácí se dostali do překvapivého vedení po necelých dvaceti odehraných minutách, kdy skóroval belgický záložník Brian De Keersmaecker parádním projektilem z osmnácti metrů přímo do levé šibenice, gólman Ryan se jen naprázdno proletěl vzduchem.

Rozhodující okamžiky tohoto středečního klání se zrodily v rozmezí 36. - 40. minuty, kdy hned dva pokutové kopy během krátké chvíle proměnil tradiční exekutor Jizz Hornkamp. Ten nejprve po evidentním nedovoleném zákroku Bazoera na vlastní osobu s přehledem zamířil k pravé tyči do protipohybu hostujícího strážce a ani ne o dvě minuty později po smolném uklouznutí Beliče a podražení Limbombeho pálil chladnokrevně k druhé konstrukci - 3:0.

AZ si po změně stran vytvořilo několik slibných možností, ovšem skórovat nedokázalo a naopak v samém závěru kapitulovalo ještě dvakrát. V poslední minutě základní hrací doby po chytrém obloučku Bruijna na nic nečekal střídající Mohamed Sankoh a z deseti metrů se trefil k levé tyči, ve čtvrté minutě nastavení uzavřel stejný hráč gólový účet pohotovým obstřelem kolem pozdě vybíhajícího Ryana.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele