základní část, 16. kolo
17.12.2023 14:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Lutsharel Geertruida (© AFP)

Feyenoord hladce vyhrál v Almelu a přezimuje tak na druhém místě Eredivisie

Obhájce mistrovského titulu se posledními týdny doslova protrápil a po třech porážkách za sebou v Lize mistrů chtěl alespoň uspět v závěrečném utkání tohoto kalendářního roku v nizozemské nejvyšší soutěži, což se mu nakonec bez potíží podařilo. V Almelu totiž nedal příliš šancí na úspěch místnímu nováčkovi Heraclesu a po vysoké výhře 4:0 si upevnil druhé místo tabulky s osmatřiceti body, přičemž před třetím Twente si již vytvořil čtyřbodový náskok.

Svěřenci trenéra Johna Lammerse tentokráte zaostávali ve všech ohledech, celkově prohráli v Eredivisii potřetí v řadě a z toho ani jednou neskórovali. "Podzimní část" tak zakončili na nepříliš lichotivé patnácté příčce se ziskem patnácti bodů a před šestnáctou barážovou pozicí Almere jsou o jediný bod. Výběr vedený koučem Arnem Slotem rozhodl o svém úspěchu již v prvním poločase, kdy se hned dvakrát prosadil Calvin Stengs.

Stále teprve čtyřiadvacetiletý záložník se poprvé prosadil po necelých čtyřech odehraných minutách, jelikož po finální přihrávce nejlepšího ligového střelce s mexickými kořeny Giméneze napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a jeho skákavý pokus zapadl přímo do levého spodního růžku. Stejný hráč pojistil náskok rotterdamského favorita krátce po odehrané čtvrthodině, neboť po skvělé práci Hartmana neměl žádné potíže uklidit balón do zcela prázdné branky.

Poté se až do konce úvodního dějství nic zásadního nepřihodilo, Feyenoord přidal definitivní třetí zásah tři minuty po přestávce. Třiadvacetiletý obránce Lutsharel Geertruida po rohovém kopu a prodloužené hlavičce bývalého hráče pražské Sparty Hancka stál ve správnou chvíli na správném místě a z bezprostřední blízkosti snadno rozvlnil síť. Hosté uzavřeli gólový účet tohoto klání v 60. minutě.

V tuto chvíli skóroval Quinten Timber, jenž po zpětní pobídce Wieffera vypálil z hranice pokutového území a po zemi nekompromisně zavěsil k levé konstrukci. V závěrečné desetiminutovce se v dresu Feyenoordu dostal na trávník český útočník Ondřej Lingr a ke vstřelené brance měl poměrně blízko, ale ihned po příchodu ho nejprve skvěle vychytal brankář Brouwer a o pár minut později pálil ze slibné pozice o decimetry vedle pravé tyče.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele