základní část, 4. kolo
02.09.2023 21:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Heraclesu (© AFP)

Heracles otočil vývoj s Excelsiorem a po druhé výhře se vyhoupl do horní poloviny tabulky

Heracles se po svém návratu mezi nizozemskou elitu bude chtít hlavně udržet a zatím si vede poměrně slušně, neboť v tuto chvíli zaznamenal své druhé vítězství. S rotterdamským SBV sice celkem brzy prohrával, avšak po změně stran i díky vyloučení Lazarose Lamproua vývoj otočil a raduje se z důležitého vítězství 3:1. Celek z Almela je v tuto chvíli devátý se šesti body, Excelsior vůbec poprvé prohrál a klesl na dvanáctou příčku s pěti body.

Svěřenci trenéra Marinuse Dijkhuizena přitom až do tohoto utkání předváděli dobré výkony, jelikož porazili Nijmegen (4:3) a bod uhráli s Fortunou i vysoce favorizovaným Ajaxem (v obou případech 2:2), jenže teď před reprezentační přestávkou nečekaně zaváhali. Přitom v úvodním poločase měli mírně navrch a vedení se dočkali po necelých dvaceti odehraných minutách - po rohovém kopu nakrátko odcentroval z levé strany Lamprou a Nikolas Agrafiotis nekompromisně hlavičkoval přímo pod břevno.

Hosté pak nikam nespěchali a hlídali si hubený náskok, po změně stran však domácí zabrali a na trávníku dominovali. Kýženého vyrovnání se dočkali v 54. minutě, neboť Bryan Limbombe po hezké akci Hanssona na levém křídle zvolil netradiční zakončení hlavou a jeho nezištný padáček zapadl do protější šibenice kolem dívajícího se gólmana Van Gassela. Neuběhly ani další dvě minuty a SBV si ještě více zkomplikovalo situaci.

Řecký útočník Lamprou si totiž pustil pusu na špacír a po druhé žluté kartě byl předčasně vyloučen. Heracles využil početní převahy přesně po odehrané hodině. Vývoj otočil Justin Hoogma, který po pasu aktivního Hanssona prudce hlavičkoval na hranici brankového území a i přes zákrok Van Gassela dopravil balón do sítě. Domácí definitivně rozhodli o výhře v 85. minutě, třetí uklidňující trefu totiž přidal osamocený Mohamed Sankoh ukázkovým lobem z dvanácti metrů.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele