základní část, 20. kolo
03.02.2024 21:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Nijmegen otočil duel s Heraclesem a poskočil na šesté místo Eredivisie

Nijmegen i přes hodně nepovedený vstup do tohoto sobotního utkání nakonec potvrdil úlohu favorita s Heraclesem a v ofenzivně laděném duelu přeci jen zvítězil 3:1 - v nejvyšší nizozemské soutěži už bez jedné ze svých největších opor Magnuse Mattssona (odchod za více než 4 milióny eur do dánské Kodaně) neprohrál posedmé za sebou a z toho hned popáté zvítězil, tabulkou se tak rázem vyhoupl na parádní šesté místo s devětadvaceti body.

Domácí celek přitom od začátku nepotvrzoval úlohu jasného favorita a zdálo se, že bude rád i za bod, avšak po změně stran i díky dvěma trefám japonského šikuly Kokiho Ogawy vývoj otočil a o dvoubrankový náskok již poté nepřišel. Výběr z Almela i přes houževnatý výkon nevyhrál potřetí za sebou a je stále patnáctý s devatenácti body. Svěřenci trenéra Johna Lammerse zahájili tento zápas naprosto fantasticky a už po necelých třech odehraných minutách nečekaně vedli.

Pětadvacetiletý útočník Jizz Hornkamp totiž po vynikajícím pasu Hanssona z levého křídla vystřihl parádní "rybičku" a zblízka hlavou chladnokrevně rozvlnil síť. Hosté krátce po odehrané čtvrthodině vsítili překvapivou druhou branku, ale zásah Bruijna tentokráte neplatil kvůli velmi těsnému ofsajdu. NEC se postupně dostávalo do tempa a kýženého vyrovnání se dočkalo pět minut po změně stran.

Sonnenberg totiž naprosto zbytečně povalil k zemi Hansena a nařízenou penaltu bez potíží proměnil právě Ogawa střelou do pravého dolního růžku. Neuběhlo ani dalších osm minut a Ogawa skóroval podruhé, když po centru agilního Hansena tečoval míč hlavou k protější konstrukci kolem marně se natahujícího brankáře Brouwera. Vítězství Nijmegenu nakonec pečetil v 66. minutě Tjarron Chery přímým volným kopem z hranice šestnáctky do protipohybu bezmocného strážce Heraclesu.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele