základní část, 25. kolo
10.03.2024 16:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Goffertstadion (© AFP)

Nijmegen vyzrál i na Heerenveen a už je pouhý bod za pátým Ajaxem

Nijmegen se úderem nového roku prezentuje naprosto skvělými výkony a kromě suverénního PSV se zřejmě může pyšnit nejlepší formou ze všech osmnácti účastníků. NEC v nedělním utkání 25. kola přehrálo konkurenční Heerenveen po výsledku 2:0 a tabulkou se vyhouplo na vynikající šesté místo s devětatřiceti body o bod za pátý Ajax a dva body před šesté Go Ahead. SC naopak nenavázalo na předchozí dvě výhry a je deváté s jednatřiceti body.

Domácí celek aktuálně zvítězil již potřetí v řadě a k tomu vsítil hned devět gólů, vidina přímého postupu do evropských pohárů tak není v jeho případě vůbec nereálná, protože ho navíc koncem dubna čeká finále KNVB Bekeru. Svěřenci trenéra Keese van Wonderena naopak nenavázali na úspěchy s Volendamem (4:0) i Zwolle (2:0) a tentokráte narazili - osudnými se jim staly 67. a 68. minuta, ve kterých inkasovaly právě dvě rozhodující branky.

NEC bylo v prvním poločase mírně aktivnějším týmem a na rozdíl od soupeře se mu dařilo vytvářet nadějné možnosti. Do té první se dostalo již po necelých pěti odehraných minutách, ale střelu Cheryho skvěle vyrazil brankář Van der Hart. Stejný hráč znovu zahrozil na konci úvodního dějství, nicméně hostující strážce se proti jeho ráně znovu vyznamenal stejně jako o pár minut později proti přízemní střele pozdějšího hrdiny Róbera.

Výběr vedený koučem Rogierem Meijerem rozhodně nepolevoval ani po změně stran a do důležitého vedení se mohl dostat ve 48. minutě, jenže Koki Ogawa pouze hlavičkoval do břevna. NEC však poté vytěžilo ze svého tlaku hned dvě trefy přesně v polovině závěrečného dějství - nejprve otevřel gólový účet Ogawa prudkou hlavičkou po rohovém kopu Schöneho a o pár desítek sekund později skóroval i Róber krouceným obstřelem z osmi metrů po finální zpětné nahrávce Hoedemakerse.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele