základní část, 29. kolo
06.04.2024 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Oslavující hráči Zwolle (© PEC Zwolle)

Zwolle zvládlo klíčovou bitvu o záchranu a udržení prvoligové licence má tedy na dosah

V souboji dvou trápících se týmů se nakonec radoval z důležitého tříbodového zisku domácí nováček letošního ročníku Eredivisie, který nakonec porazil rotterdamského konkurenta nejtěsnějším poměrem 2:1 a možná si díky této klíčové výhře zajistil prvoligovou licenci i pro nadcházející ročník. PEC má totiž na kontě jednatřicet bodů a je čtrnácté, právě před šestnáctou barážovou pozici Excelsioru si pět kol před koncem vytvořilo už devítibodový odstup.

Zwolle až do tohoto sobotního klání nevyhrálo mezi nizozemskou elitou hned osmkrát za sebou a z toho navíc jen dvakrát bodovalo, nicméně přerušení této nelichotivé šňůry přišlo v pravou chvíli. SBV naopak prohrálo potřetí v řadě a celkově nevyhrálo v Eredivisii jedenáctkrát po sobě, za patnáctým Waalwijkem stále zaostává o body dva a před sedmnáctým Vitesse je o bodů pět.

Domácí byli aktivnější od úvodního hvizdu a síť poprvé rozvlnili v 8. minutě zásluhou německého kanonýra Lennarta Thye, ale jeho trefa přeci jen neplatila kvůli těsnému ofsajdu. Svěřenci trenéra Johnnyho Jansena nakonec vsítili důležitý vedoucí gól za dalších deset minut, kdy měl přesnou mušku jednadvacetiletý obránce Anselmo García MacNulty, jenž si po rohovém kopu nakrátko a následné přihrávce našel prostor k dorážce a zblízka ve skluzu zavěsil pod bližší šibenici.

PEC pak nikam nespěchalo, trpělivě čekalo, co vymyslí soupeř, a druhý rozhodující zásah přidalo v 66. minutě. K potřebné výhře je nasměroval záložník Odysseus Velanas, jenž si po finální kolmici Krasteva na levou stranu navedl balón blíže do středu hrací plochy a z deseti metrů se ukázkově trefil do vzdálenějšího spodního růžku.

Výběr vedený koučem Marinusem Dijkhuizenem sice ještě zdramatizoval toto utkání necelých deset minut před závěrečným hvizdem, jelikož o snížení se postaral Lance Duijvestijn střelou ze čtyř metrů do prázdné branky po podskočení rohového kopu z levé strany v podání brankáře Schendelaara, jenže poté se k ničemu dalšímu nedostal.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele