základní část, 7. kolo
30.09.2023 18:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů PSV (© AFP)

PSV se proti Volendamu nadřelo, po výhře 3:1 ale nadále zůstává stoprocentní

PSV se už jistě chystá na další duel Ligy mistrů proti španělské Seville, ovšem ještě předtím hodlalo potvrdit úlohu jasného favorita proti tápajícímu Volendamu a i přes viditelné nedostatky nakonec zvítězilo 3:1. V tuto chvíli tak zaznamenalo již sedmé vítězství ze sedmi ligových utkání a se stoprocentní bilancí vládne celé Eredivisii s tříbodovým náskokem před druhým Twente.

Domácí celek navíc rozšířil již tak neuvěřitelnou bilanci vstřelených branek, na kontě jich totiž má třiadvacet. Hosté se za svůj sobotní výkon rozhodně nemusejí stydět, nicméně teď zaznamenali svou šestou prohru a s jediným bodem se propadli na poslední osmnácté místo tabulky. Výběr vedený koučem Peterem Boszem na nic nečekal od úvodního hvizdu a hned první větší šanci z 12. minuty přetavil ve vedoucí gól.

Prosadit se dokázala nová letní posila Noa Lang, jenž si po zpětné nahrávce Bakayoka navedl balón až do pokutového území protivníka a nekompromisní ranou z dvanácti metrů zavěsil přímo pod břevno. Poté tempo hry přeci jen opadlo a téměř až do konce úvodního dějství se nic zásadního nedělo. Eindhovenský gigant znovu zahrozil až v samém závěru první půle, nicméně dělovku Van Aanholta skvěle zneškodnil brankář Backhaus a pak mířil příliš vysoko Luuk de Jong.

Jasný favorit však pojistil svůj náskok ihned po změn stran. Střídající Guus Til si ani ne po dvou minutách strávených na trávníku ukázkově zpracoval načechraný pas do středu šestnáctky protivníka od Malika Tillmana a zblízka se nekompromisně trefil pod horní tyčku. Nicméně FC se ještě nehodlalo vzdát a zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem vykřesalo naději na bodový zisk.

Rozběhnutého Zeefuika totiž velmi nešikovně přišlápl ve vlastní šestnáctce Boscagli a rozhodčí Lindhout bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil Calvin Twigt a nekompromisně ho proměnil bombou do levé šibenice. Snaha Volendamu na senzační vyrovnání byla ukončena v 88. minutě, jelikož byl po druhé žluté kartě vyloučen Benaissa Benamar, a PSV zužitkovalo početní výhodu v šesté minutě nastavení po fantastickým projektilu amerického mladíka Tillmana přesně pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele