základní část, 27. kolo
30.03.2024 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Mandemakers Stadion (© AFP)

Waalwijk vydřel remízu s Heerenveenem a po dlouhé době opustil sestupové pásmo

Zachraňující se Waalwijk alespoň částečně navázal na zlepšené výkony těsně před reprezentační přestávkou a nyní před vlastními fanoušky vybojoval cenný bod za nerozhodný výsledek 1:1 s ambiciózním Heerenveenem. V nejvyšší nizozemské soutěži tak bodoval již potřetí za sebou a po delší době opustil sestupové pásmo, jelikož má na kontě třiadvacet bodů a je patnáctý o bod před šestnáctým Excelsiorem.

"Srdíčka" sice přerušila svou sérii dvou porážek v řadě, ovšem jen s bodem spokojena určitě nejsou. V boji o evropské poháry zůstávají až na jedenácté pozici s dvaatřiceti body, přičemž za sedmým Go Ahead již zaostávají o propastných osm bodů. Svěřenci trenéra Keese van Wonderena přitom byli v tomto utkání o něco lepší a úvodním dějství hned čtyřikrát zaměstnali brankáře Vaessena, ale ani jednou ho pokořit nedokázali.

Do druhého poločasu vlétli s ještě větší aktivitou a do zaslouženého vedení se přeci jen dostali v 52. minutě. Prosadit se dokázal sedmadvacetiletý útočník Pelle van Amersfoort, jenž po načechraném obloučku Sahraouiho předskočil na hranici brankového území bránícího protihráče a akrobatickou hlavičkou překonal dívajícího se Vaessena. Domácí to však v žádném případě nezabalili a ihned po inkasované brance výrazně přidali.

Za svou aktivitu byli odměněni zhruba v polovině závěrečné části, jelikož o vyrovnání se postaral čtyřiadvacetiletý záložník z Curaçaa Kevin Felida. Ten se totiž opřel do odraženého balónu z více jak pětadvaceti metrů a jeho tečovaný projektil zapadl přímo k pravé konstrukci do protipohybu bezmocného gólmana Van der Harta. Ve zbývajícím průběhu bylo znát, že ani jeden tým nechce hlavně udělat žádnou chybu v defenzivě, a výsledek se proto neměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele