základní část, 26. kolo
16.03.2024 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Aaron Meijers v souboji s Kristianem Hlynssonem (© AFP)

Záchranářský duel Excelsioru s Waalwijkem svého vítěze neměl

Oba sobotní protivníci se v tuto chvíli nacházejí na hranici sestupu do druhé ligy a teď tedy spolu sehráli velice důležitý vzájemný zápas, jenž po celkem strhujícím průběhu skončil nerozhodně po výsledku 1:1. Rotterdamský celek se dostal do kýženého vedení po necelé půlhodině hry, ovšem s přibývajícím časem mu začaly docházet síly, a RKC toho využilo zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

SBV díky této remíze sice přerušilo svou šňůru šesti utkání bez bodového zisku, jenže v Eredivisie nevyhrálo již poosmé za sebou a v tabulce mu stále patří patnáctá příčka s dvaadvaceti body. RKC naopak nenavázalo na minulý skalp konkurenčního Vitesse a se stejným počtem bodů je šestnácté vinou horšího skóre. Úvodní dvacetiminutovka nic zásadního nepřinesla, pak hned dvakrát během krátké chvíle zahrozili hosté.

Nejprve chtěl otevřít gólový účet Dario Van den Buijs, ale jeho hlavičku s pomocí země brilantně zneškodnil pozorný gólman Van Gassel. O pár minut později se zjevil ve stoprocentní šanci Margaret, avšak jeho dorážku směřující pod břevno znovu perfektně zlikvidoval strážce Excelsioru. Svěřenci trenéra Marinuse Dijkhuizena z ničeho nic prorazili ve 28. minutě zásluhou Siebeho Horemanse.

Pětadvacetiletý belgický obránce se totiž po odvráceném rohovém kopu a tečovaném centru Driouecha zjevil u vzdálenější tyče a hlavou zblízka rozvlnil síť. SBV si pak hlídalo těsný náskok, nicméně hrálo až příliš pasivně a Waalwijk dokázal vyrovnat v 76. minutě.

O konečný nerozhodný výsledek se postaral Mats Seuntjens, který napřáhl z více jak pětadvaceti metrů a jeho úchvatný projektil zaplachtil přímo pod pravou šibenici. Excelsior přeci jen mohl rozhodnout o svém úspěchu za dalších deset minut, ovšem dělovku Lamproua famózně odvrátil brankář Vaessen.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele