základní část, 29. kolo
07.04.2024 12:15 CET
0 : 3
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Radost hráčů Nijmegenu (© AFP)

Vitesse nezvládlo ani zápas s Nijmegenem a opět se přiblížilo k sestupu do druhé ligy

Celek z Arnhemu delší dobu držel krok v nedělním utkání s rozjetým Nijmegenem, ovšem závěrečná půlhodina mu vůbec nevyšla a po jasné porážce 0:3 nezvítězil v nejvyšší nizozemské soutěži již pošesté za sebou, z toho popáté odcházel z trávníku s prázdnou. Kvůli výhře Volendamu nad Waalwijkem (3:2) se navíc propadl na úplně poslední osmnácté místo tabulky se sedmnácti body, za šestnáctým Excelsiorem stále zaostává o bodů pět.

NEC naopak odčinilo nedávný nerozhodný výsledek s Fortunou (1:1) a se šestačtyřiceti body se rázem vyhouplo na pátou příčku o bod před šestý Ajax, navíc za čtvrtým Alkmaarem zaostává o "hratelných" šest bodů. První poločas byl nesmírně vyrovnaný a mírně lepší v něm spíše bylo Vitesse - po necelých osmi odehraných minutách si nejprve brankář Cillessen poradil s nepříjemnou střelou De Regta a pak stejný hráč pálil příliš vysoko.

Obrázek hry se zpočátku neměnil ani po přestávce, nicméně svěřenci trenéra Rogiera Meijera zvýšili své obrátky po šedesáti minutách. Svou vůbec první gólovou možnosti si vypracovali v 63. minutě, ale ránu Ogawy brilantně zneškodnil připravený gólman Room. Neuběhly však ani další dvě minuty a Nijmegen přeci jen šel do důležitého vedení, protože Mees Hoedemakers si posunul do šestnáctky protivníka přihrávku pozdějšího hrdiny Sontjeho Hansena a nekompromisně zavěsil pod břevno.

SBV začalo hrát s přibývajícím časem na stále větší riziko a v závěrečné čtvrthodině na to doplatilo dalšími dvěma inkasovanými brankami - vítězství NEC pojistil v 80. minutě aktivní Hansen, který napřáhl z hranice pokutového území a jeho překrásná rána zapadla přímo do pravé šibenice dívajícího se Rooma. Hansen nakonec sám uzavřel gólový účet v první minutě nastavení, jelikož po obloučku Baase zamířil z první do vzdálenějšího spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele