základní část, 33. kolo
12.05.2024 14:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Marco van Ginkel (© AFP)

Heerenveen po dalším selhání přišel o naději na evropské poháry

Heerenveen se závěrem tohoto ročníku protrápil a teď svou nemohoucnost potvrdil i proti jistě sestupujícímu Vitesse, kterému po hodně matném výkonu podlehl 1:3. Fríský celek tak po překvapivé porážce definitivně přišel o naději na evropské poháry, protože před posledním kolem má na kontě sedmatřicet bodů a je až desátý o nedostižných šest bodů za devátým Go Ahead. SBV i přes nečekanou výhru zůstává úplně poslední osmnácté s pěti body.

Domácí přitom zahájili tento nedělní duel 33. kola dle očekávání a již po necelých osmi odehraných minutách vedli. Vracející se Hendriks totiž zahrál ve vlastní šestnáctce smolně rukou a rozhodčí Martens po přezkoumání videozáznamu ukázal na penaltový puntík. K němu se postavil Anas Tahiri a bez potíží zamířil k levé tyči do protipohybu gólmana Rooma. Nicméně hosty tento inkasovaný gól v žádném případě nepoložil.

V následujícím průběhu se totiž dostali do tempa a přesně v polovině úvodního dějství překvapivě srovnali. Prosadit se dokázal zkušený jednatřicetiletý záložník Marco van Ginkel, jenž se po hezké akci na pravé straně dostal k dorážce před hranicí brankového území a nekompromisně uklidil balón přímo do levého dolního růžku. Závěr první půle patřil Heerenveenu, jenže Van Amersfoort hned dvakrát trefil levou tyč a stav se proto nezměnil.

Jeden z nejdůležitějších okamžiků tohoto klání se zrodil po necelé hodině hry. Tentokráte po pasu Kozłowského a následné hlavičce hrál rukou ve vlastní šestnáctce domácí kapitán Van Beek a nabídnutou možností v podobě pokutového kopu nepohrdl Van Ginkel, který si počkal na pohyb brankáře Nopperta a míč s velkým přehledem uklidil doprostřed branky - 1:2.

"Srdíčka" se pak snažila tlačit, ovšem až do úplného konce si žádnou gólovou možnost nevypracovala a naopak v nastaveném čase obdržela definitivní třetí úder. Ve druhé nastavené minutě nasměroval klub z Arnhemu k teprve šesté výhře v této ligové sezóně střídající Thomas Buitink, jehož parádní projektil z hranice pokutového území zapadl přesně do vzdálenější šibenice.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele