základní část, 29. kolo
06.04.2024 16:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Michael Brouwer (© AFP)

Heracles uspělo i se Spartou a udělalo možná rozhodující krok k záchraně

Nováček z Almela se poslední dobou dostal do vynikající formy a tu potvrdil i teď v Rotterdamu, jelikož zaskočil ambiciózní Spartu a z její půdy si odváží nesmírně důležité tři body za výhru 2:1. Heracles tak navázalo na senzační vysokou výhru ve vloženém 28. kole nad Alkmaarem (5:0), v Eredivisii bodovalo naplno potřetí z předchozích čtyř případů a tabulkou se rázem vyhouplo na třináctou pozici s dvaatřiceti body.

Svěřenci trenéra Erwina van de Looie se ještě zhruba před měsícem nacházeli těsně nad sestupovým pásmem, avšak teď pět kol před koncem drží téměř nedostižný desetibodový odstup před šestnáctou barážovou příčkou Excelsioru. Domácí favorit naopak po dvou předchozích vysokých vítězstvích nad Fortunou (4:0) i Vitesse (4:1) nečekaně selhal a je stále devátý se sedmatřiceti body.

Úvodní poločas tohoto sobotního utkání spíše probíhal v opatrnějším duchu a míč se delší dobu nejčastěji nacházel v blízkosti středového kruhu, Sparta z ničeho nic udeřila necelých pět minut před přestávkou. Do "očekávaného" vedení ji poslal pětadvacetiletý kanadský útočník Charles-Andreas Brym, jenž po rychlé akci středem hřiště obdržel finální nahrávku do volného prostoru od Clementa a z levé strany nekompromisně propálil brankáře Brouwera.

Ovšem hosté vstoupili do druhého dějství s obrovským nasazením a ve 47. minutě bleskově srovnali stav. Prosadit se dokázal Justin Hoogma, který si po skvěle zahraném přímém volném kopu Vejinoviče z pravého křídla seběhl k vzdálenější konstrukci a "rybičkou" nasměroval balón přímo do vzdálenější šibenice. Domácí vzápětí tlačili a snažili se získat zpět ztracený náskok, jenomže v 73. minutě naopak obdrželi rozhodující zásah.

Překvapivý úspěch letošního nováčka obstaral forvard Jizz Hornkamp, když po samostatné akci Engelse na pravé straně a následné zpětné přihrávce zamířil po zemi doprostřed poloprázdné branky. Sparta se ve zbývajícím průběhu nechtěla vzdát, jenomže nic nebezpečného si až do závěrečného hvizdu nevypracovala.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele