čtvrtfinále - 1. zápasy
30.03.2006 19:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

RAPID BUK. - STEAUA BUK. 1:1 (0:1)

Duel dvou nesmiřitelných bukurešťských rivalů skončil remízou, za kterou mohou být domácí rádi. Steaua byla po celý zápas fotbalovější, kdežto na domácích kopačkách se až příliš projevovala nervozita z velkého zápasu. K vyrovnání pomohla Rapidu hrubka hostujícího brankáře.

Rapid Bukurešť se mohl do dnešního zápasu chlubit unikátní bilancí - v Poháru UEFA v tomto ročníku doma ještě nedostal branku, navíc všechny zápasy zde vyhrál. Už v páté minutě však série skončila. Domácí obraně utekl po pravé straně Oprita a našel před bránou úplně volného Nicolitu, který měl dost času zpracovat míč a levačkou přesně zakončit.

Za pět minut byl blízko vyrovnání Niculae, když po rohu Stanca hlavičkoval do tyče. Jinak se Rapid dlouho nemohl prosadit, domácí brzdily hlavně nepřesnosti ve finální fázi. Naopak hráči Steauy si rozuměli s míčem a vytvořili si další šance. Kapitán Radoi nastřelil z přímého kopu zeď, dvě příležitosti měl Dica. Poprvé jeho střelu dobře vyrazil brankář Coman, podruhé netrefil hezký centr Parashiva za obranu.

K prvnímu rohovému kopu se hosté dopracovali až v poslední minutě, přesto hned skórovali. Centroval Nicolita a ve vápně se hlavičkou prosadil Oprita, jenže rozhodčí Stark odpískal zřejmě neexistující faul střelce na brankáře Comana.

Po přestávce začala Steaua opět dobře, držela míč a snažila se o kombinaci, jenže dvě chyby obrany zavinily vyrovnání. Ghionea při odkopu trefil Bugu, ten míč zpracoval a připravil palebnou pozici pro Dicu, jeho střelu brankář Fernandes lapil, jenže nakonec mu proklouzla a dobíhající Moldovan míč lehce dokopl z brankové čáry do sítě.

V dalším průběhu už nedošlo na žádnou vyloženou šanci. Přestože domácí po vyrovnání vlétli do zápasu s novou chutí, po pár minutách už tempo diktovali hosté a Rapid si územní převahu vytvořil až v posledních deseti minutách. Za zmínku už stojí jen dravé průniky do vápna v podání Nicolity a domácího Bugy. Neujal se ani trestňák Badoie, který promáchl Bardujan.

Zaplněný Giulesti stadion viděl nemilosrdný, ale celkem korektní boj. Zápas se obešel i bez výtržností v podání horkokrevných fanoušků. Na trávníku vládla Steaua, která ani šestý zápas letošního Poháru UEFA neprohrála a do odvety jde s remízou z úvodní partie jen kvůli potrestané chybě zadních řad.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Shevchenko

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele