základní skupiny - skupina H, 2. kolo
08.11.2007 20:15 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Austria Vídeň - Girondins Bordeaux 1:2

Girondins Bordeaux porazil Austrii Vídeň na jejím hřišti 2:1 a ocitl se tak jednou nohou ve vyřazovacích bojích Poháru UEFA. Vítězství na stranu Francouzů strhnul v 88. minutě brazilský záložník Wendell, když proměnil pokutový kop za faul na Chamakha.

Girodins zvítězil před 14 dny na domácím hřišti nad Galatasaray a pokud chtěl stále myslet na postup, bodovat ve Vídni bylo povinností. Pro Vídeňany to byl sice první zápas v letošním ročníku Poháru UEFA, ale do soupeře se zakousli od úvodních sekund zápasu. Už v 5. minutě rozvlnil síť po Acimovičově centru domácí Kuljič. Austria měla v prvním poločase více ze hry, dostala se do několika slibných šancí, ale žádnou z nich neproměnila. Domácím připravil studenou sprchu Chamakh, který střelou ze 45. minuty vyrovnal na 1:1.

V druhém poločase se obraz hry změnil, hosté se snažili prosadit, ale pozorná obrana Austrie v čele s brankářem Safarem byla proti. Dvě minuty před koncem však přece jen kapitulovala. Jacek Bak ve vápně fauloval Wendela a ten sám přetavil nařízenou penaltu ve vítěznou branku a tři body pro Bordeaux.

Autor: Tomáš Lavický

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*bary72

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele