základní skupiny - skupina F, 2. kolo
08.11.2007 19:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Bolton veze cenný bod z Mnichova

Překvapivá remíza se urodila v Allianz Areně, kde domácí Bayern ztratil pár minut před koncem vítězství nad Boltonem. Po úvodním gólu Wanderers otočil skóre Lukas Podolski a zdálo se, že utkání dopadne tak, jak se předpokládalo. Ovšem 82. minuta přinesla vyrovnávající branku z kopačky Kevina Daviese a trápící se Bolton si odváží z půdy jasného favorita bod.

Bolton se v Premier League nachází na předposlední příčce a cokoli jiného než prohra se na hřišti vedoucího týmu Bundesligy zdálo jako utopie. Jenže prvních deset minut naznačilo, že by to s šancemi trenéra Garyho Megsona (který Bolton vedl teprve ve čtvrtém zápase, prvním v Evropě) a jeho svěřenců nemuselo být zas tak špatné.

The Trotters začali s chutí a odvahou a už v osmé minutě se dočkali zasloužené odměny. Kevin Nolan zahrál dlouhý aut až do pokutového území soupeře, v něm se nejlépe zorientoval Ricardo Gardner, jehož střela se štěstím zapadla za záda bezmocného Olivera Kahna. Garned zaznamenal první trefu od Vánoc roku 2002.

Až úvodní gól vyprovokoval domácí k větší aktivitě a trio Podolski, Ribéry, Schweinsteiger postupně začínalo obraně soupeře nepěkně zatápět. Hosté pomalu přestávali stíhat a výsledkem toho byla vyrovnávací branka z kopačky Lucase Podolskiho, který přízemní ranou překonal nezkušeného gólmana Aliho Al Habsiho. Bayern se mohl dostat do vedení ještě do konce poločasu, ovšem Bastian Schweinsteiger zmařil krátce před odchodem do šaten velkou šanci, když jeho střela trefila jen boční síť.

Diváci v supermoderní Allianz Areně přesto nečekali na vedoucí branku dlouho. Z druhé pětačtyřicetiminutky uběhly sotva čtyři minuty, když se podruhé v zápase prosadil Lucas Podolski. Velkou zásluhu měl na této akci franouzský reprezentant Ribéry, který unikl po křídle a přesně našel svého spoluhráče na bližší tyči.

V těchto chvílích by asi jen málokdo vsadil na Bolton a v podobném rozpoložení byl podle všeho také trenér Bayernu Ottmar Hitzfeld, který stáhl své dvě velké opory – Ribéryho a Schweinsteigera. Hosté však rozhodně nesložili zbraně a osm minut před koncem přišel šokující vyrovnávající gól. Centr Nolana na zadní tyč našel Kevina Daviese a ten svou první trefou v soutěži pod padajícím Oliverem Kahnem zařídil pro svůj tým zlatý bod.

Autor: Petr Kilian / bbc.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
HOST*bary72

Jednoznačná věc. Bayern do toho šlape, aby vybil frustraci, že není v LM a Bolton se potácí v krizi a navíc hrajou mimo ostrovy. Tip 3:1.

Reagovat
HOST*karel

LoL ale bejval bych suohlasil :)

Reagovat
HOST*

tak tohle bych necekal od Boltonu

Reagovat
HOST*doktor

Mám stejný názor. Měla by to být jasná výhra pro německý klub. Můj tip 4:1

Reagovat
HOST*

Chlapi, začíná nebo se už dokonce změnilo rčení, že britské týmy jsou mimo ostrovy poloviční. Bolton i Tottenham se zvedají, v PL to dotáhnou do první poloviny a Spurs v UEFE též hodně daleko.

Reagovat
Slejdy

vedel sem proc nevsazet tento zapas ..

Reagovat
HOST*Inter

Řikalo se že Bayern bude všechny přejíždět ale zatim se tak neděje..

Reagovat
HOST*s.a.f.c

hezky pekne ..pekný kurz ..i na poločas ...na remízu ..tak na neprohru Boltonu..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele