základní skupiny - skupina B, 2. kolo
08.11.2007 20:15 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

FC Kodaň - Panathinaikos FC 0:1

Kodaň ve svém prvním utkání ve skupině Poháru UEFA přivítala na svém stadionu Panathinaikos Atény. Řekové v prvním kole porazili skotský Aberdeen, a tak do Dánska přijeli hlavně pozorně bránit. První šanci domácích měl Marcus Allbäck, když pálil mmimo bránu a zapár minut další veterán Grönkjaer donutil k zákroku brankáře Panathinaikosu Galinoviče. Po patnácti minutách ale přišel pro domácí šok. Papadopulos precizní přihrávkou vysunul Ndoyeho a ten otevřel skóre utkání. Čtyři minuty nato se vytáhl domácí brankář Christensen, když zneškodnil nebezpečnou střelu Papadopulose. Dánové se vzchopili, ale Galionovič výborně zasáhl proti střele Kvista. Po půlhodině propásl další šanci k vyrovnání Grönkjaer, když po rohu Jensena zůstal volný na zadní tyči.

I po přestávce to byla především Kodaň, kdo se staral o tempo hry. Chvíli po přestávce pálil znovu Švéd Allbäck, ale největší šanci spálil v 63. minutě Norregaard. V pokutoém území byl faulován Grönkjaer, ale Norregaard, který vystřídal jen sedm minut předtím, poslal míč ze značky pokutového kopu nad branku. Domácí v zápase prostě neměli štěstí. Silberbauerův volej skončil jen centimetry vedle a Norregaardův nadějný pokus z 12 metrů zblokoval Goumas. V samotném závěru navíc ještě stejný hráč nastřelil břevno. Panathinaikos si, ač nezaslouženě, připsal tři body a zamířil jednoznačně do další fáze soutěže.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*bary72

Ještě před pár lety by to bylo jasně pro Panathinaikos, ale dnes jsou šance 50 na 50. FC Kodaň šla výkonnostně hodně nahoru a tak se můžou ještě hoši z Atén divit. Tip 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele