základní skupiny - skupina E, 4. kolo
06.12.2007 18:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Spartak Moskva - FC Curych 1:0

Spartak Moskva si zajistil vítězstvím nad FC Curych postup do další fáze poháru UEFA. Jelikož Toulouse je před posledním kolem stále na nule a Sparta neúspěšným zápasem v Leverkusenu zakončila svou pouť základní skupinou, nemohou Rusové skončit hůř než třetí.

Honbu za tříbodovým ziskem, který zajišťoval postup do jarních bojů, zahájil Spartak sebevědomě. Už v 10. minutě fauloval Stahel Torbinského a Roman Pavljušenko z přímého kopu pořádně protáhl brankáře Guatelliho. Pak se ale domácí vytratili. Hosté odpověděli dvěma střelami z dálky, jenže jak Alphonse, tak Konde je směřovali mimo tyče. Na konci prvního poločasu Švýcaři propásli velkou šanci ke vstřelení úvodní branky. Po faulu na Kondeho rozehrál Rafael volný přímý kop. Maročan Chikhaoui přeskočil celou domácí obranu a jen skvělý Pletikosův reflex zachránil Spartak od pohromy.

Jediný gólový moment zápasu přišel v 57. minutě. Po levém křídle pláchnul obraně Baženov, nacentroval před branku a veterán Jegor Titov zhruba z 12 metrů překonal Guatelliho. Curych potom sice po většinu druhé půle kontroloval hru, ale svěřenci Stanislava Čerčesova pracovali v defenzivě zodpovědně a to co prošlo, pochytal bez větších problémů Stipe Pletikosa.

Spartak díky vítězství poskočil přes Curych do čela tabulky a ačkoliv na Spartě odolal jen se štěstím, nakonec si s velkým přehledem zajistil postup do další fáze. Ten už mají jistý také hráči švýcarského klubu. Se šesti body jsou zatím druzí a i kdyby prohráli s Leverkusenem poslední zápas, Sparta ani Toulouse už jejich pozici neohrozí.

Autor: Jiří Fišara / sportinglife.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Myslím, že si FC Curych už nenechá postup ujít a v Moskvě to bude remíza. Tip 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele