1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2009 21:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Aalborg BK - Deportivo La Coruña 3:0

Dánský celek vykročil za svým snem velmi odvážně a před domácím publikem zvítězil nad mírným favoritem z La Coruňy přesvědčivě 3:0. Aalborg využil také toho, že se hosté nemohli srovnat s mrazivými podmínkami, v odvetě je rozhodně čeká na půdě španělského protivníka ještě těžká bitva.

Aalborg se v letošní sezóně poněkud překvapivě probojoval do Ligy mistrů a z ní se dokonce dostal i přes pochyby všech do Poháru UEFA, zatím se zdá, že se s kometou ročníku 2008/2009 rozhodně musí počítat. Navíc úspěšnou premiéru si odbyl nový kouč Magnus Pehrsson, který vedl mužstvo poprvé od poloviny prosince.

La Coruňa hraje v Primera Division velmi dobře a ohrožuje dokonce účastnická místa zaručující Champions League, tento kolaps tak opravdu očekával asi málokdo. Ovšem dánský klub si výhru zasloužil a od začátku hrál ve velké pohodě, nicméně všechny branky se urodily až ve druhé půli.

V první možnosti se ocitl už po dvou minutách brazilský záložník Lucas Caca, jenže totálně selhal a z levé strany z velmi dobré pozice branku minul. Hosté sice drželi míč častěji na kopačkách, jenže šance si vytvářel pouze Aalborg, Due však z přímého kopu mířil také vedle.

Branky začaly padat opravdu až po pauze a fotbalový stánek v dánském městečku byl u vytržení. Po osmi minutách hry se na vzdálenější tyči objevil Anders Due a přesnou přízemní střelou pod obráncem Albertem Lopem otevřel skóre - 1:0. V tom momentě se sice hosté probudili a o dvě minuty později vystrašil domácí Mista. Ten po rohovém kopu vystřihl nůžky, jenže míč se odrazil pouze od břevna a stav tak zůstal nezměněn.

Poté se domácí znovu uklidnili, po dobré práci hrdiny Dueho to zkoušel Thomas Enevoldsen, Aranzubia byl ovšem tentokrát mužem na svém místě. Oba domácí hráči si svou úlohu vyměnili v 71. minutě a nyní už mohli zvedat ruce nad hlavu. Po krásném uvolnění Enevoldsena Due neměl problém trefil otevřenou branku - 2:0. Tečku za utkáním udělal ještě v nastaveném čase obránce Michael Jakobsen, který proměnil penaltu nařízenou po faulu brankáře Aranzubiy na střídajícího Jeppe Curtha.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip.: 1:3..........DEPOR!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 0 : 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Depor moc branek nedostává, ale bez Guardada taky nedává. Je to výtečný záložník...

Dle mého: 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tipy celkem mimo , čekal jsem 10, ale že to skončí takhle , tenhle výsledek si Dánové ve Španělsku v pohodě přetaví v postup

Reagovat
soukup

já bych byl opatrnej, Depor venku a Depor doma, to se nedá srovnávat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

..................Depor

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele