1/16 finále - odvety
26.02.2009 21:00 CET
1 : 3
(1:3)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Aalborg BK 1:3

Dánský klub si tříbrankové vedení z prvního utkání uniknout nenechal. Neuvěřitelným závěrem první půle potvrdil svou převahu nad La Coruňou a s přehledem postoupil do dalšího kola.

První půlhodinka přinesla očekávané útočné snažení Deportiva a občasné výpady ze strany Aalborgu. Právě jeden takový mohl využít Shelton, jeho střelu obětavým zákrokem vyrážel z brankové čáry Colotto. Poté se už, kromě Bodipova nuceného střídání, mockrát pozdvižení nekonalo. Brankář hostů totiž za celých 35 minut vytahoval pouze tři zákroky. Jak Lafita, tak i střídající Omar Bravo mířili často nepřesně. Aalborg byl až na závěr první půle naprosto nevýrazný, jasně uspokojený domácím vítězstvím.

38. minuta přinesla jiskru naděje pro španělský tým. Sergio González vystřelil levačkou z dobrých třiadvaceti metrů a pokus opřený do obránce zamířil od tyčky do branky. Poté však přišlo peklo pro domácí La Coruňu. Po třech minutách už bylo vyrovnáno. To si Luton Shelton naběhl na prodloužený přímý kop Dueho a z pár kroků hlavičkou rozvlnil síť.

Uběhly pouhé čtyři minuty a Andreas Johansson svou důraznou hlavičkou po rohu podruhé překonal Aranzubiu. V první nastavené minutě pak došlo k naprostému zdecimování domácích. Sheltonovu střelu ještě brankář nohou vyrazil na druhou stranu vápna, ale proti voleji od Thomase Enevoldsena už zasáhnout nestihl. Bláznivá osmiminutovka tak definitivně rozhodla o postupujícím.

Deportivo hrálo ve druhé půli sympaticky a nikterak odevzdaně. Nicméně jeho hráči buď propadávali v osobních soubojích blízko šestnáctky anebo se neustále bez úspěchu snažili centrovat do vápna při jakékoliv příležitosti. Dánský klub se nikam nehnal a v útočné fázi se téměř nezdržoval.

A právě taktická nemohoucnost domácích měla za příčinu naprostou absenci gólových šancí. Je tak až k podivu, že v mezinárodním utkání na tak vysoké úrovni se největší šancí druhé půle stala střela Lafity z 81. minuty, kdy z hloubi vápna mířil několik metrů nad. Asi o deset vteřin dříve než ostatní hráči musel ze hřiště Alvarez, který dostal druhou žlutou kartu. Nutno podotknout, že první žlutý kartonek viděl neprávem po čistém skluzu.

Autor: Josef Gvoždiak / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0.

Reagovat
stas87

postup domacich za pekny kurz..ale asi nie ale 1 to bude aj tak

Reagovat
smazaný uživatel

v tomto zapase fandim Deporu ale uz to asi nedaju Tip.: 2:2

Reagovat
stas87

tak toto je najvacsie sklamanie...ked uz clovek stavi na vyhru zenitu za krasny kurz postup cska a vyhru barcelony v berline tak mu to pokazi deportivo

Reagovat
smazaný uživatel

............DEPOR

Reagovat
smazaný uživatel

Deportivo na poháry kašle,chce se spíš hlavně zachránit

Reagovat
soukup

zachránit, koukni se na tabulku

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže krize ještě příjde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele