základní skupiny - skupina B
06.11.2008 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Metalist Charkov - Hertha BSC 0:0

Vcelku dobré utkání se slušným tempem viděli diváci v Kharkově. Jak domácí Metalist, tak i Hertha BSC se ale nedokázali střelecky prosadit a tak jejich střetnutí skončilo po zásluze 0:0.

První střelu zaznamenal po dvou minutách domácí Jajá, jeho střelu ale v pohodě ukryl do náruče Jaroslav Drobný, který díky rychle vyléčenému lýtku mohl znovu chytat. O tři minuty později se na druhé straně dostal do šance Voronin, který ještě hledal před brankou Panteliće, stoprocentní šanci však utnul sudí Kuipers, jenž viděl faul hostí. Poté vyzkoušel Drobného pozornost střelou z úhlu Gueye, za Herthu zase drobně zahrozil Pantelić.

Oba týmy hrály celkem otevřeně, ke gólovému úspěchu však chyběla především přesnost ve finální fázi. Dvě největší příležitosti prvního poločasu přišly krátce po dvacáté minutě. Nejprve se za domácí Metalist marně pokoušel vymodlit penaltu Jajá, o několik sekund později se na druhé straně opřel do míče Kačar a jeho tečovaný pokus skončil na břevně. Do přestávky si pak Hertha vynutila optickou převahu, až na Voroninovu zblokovanou střelu se ale nic převratného nedělo.

Po obrátce se na obraze hry změnilo pramálo a zhruba do šedesáté minuty prakticky nebylo na co koukat. Až poté přišli šance, za domácí ostře pálil Dević, Drobný byl však v levém horním rohu branky včas a stačil míč vyrazit, na druhé straně se skvěle uvolnil Pantelić, následnou střelu mu ale zblokoval bránící Bordian. V 68. minutě se opět připomněl aktivní Dević, který si tentokrát naskočil na centr a hosté mohli být hodně rádi, že jeho hlavička šla přesně do Drobného náruče.

V poslední čtvrthodině si mírný tlak vynutil domácí Metalist, ale Gancarczyk nejprve nedokázal zužitkovat přímý kop z nadějné pozice a v poslední minutě střelu Gueyeho stačil zblokovat Stein. Oba celky tak po bezbrankové remízu berou po bodu, Hertha tak má na svém kontě dva, Metalist vzhledem k tomu, že šlo o jeho první zápas, zatím právě jen jeden.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0(marco devic)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele